Polis okul sokaklarında pusuda

Polis okul sokaklarında pusuda

Gezi Parkı protestolarının Türkiye geneline yayılmasının ardından Başkent'te polis öğrenci avına çıktı. Okulların çıkış sokaklarında pusuya yatan polisler öğrencileri bir arada gördüğü anda biber gazı atıyor.

Gezi Parkı protestolarının Türkiye geneline dağılmasının ardından başkentte polis öğrenci avına çıktı. Okulların sokaklarında pusuya yatan polisler, öğrencileri bir arada gördükçe biber gazı atıyor.

Taksim Gezi Parkı’nda başlayan ve Türkiye geneline dağılan gösterilerin Ankara ayağında güvenlik güçleri panzerlerle ve akreplerle öğrenci avına çıktı. Başkentin okullarına çıkan sokaklarda öğrenci beklemeye başlayan polis, Cumhurbaşkanlığı’na 100 metre mesafede elinde Türk Bayrağı taşıyan liselilere biber gazı ile müdahale etti. Cinnah Caddesi’ndeki esnafın ve semt sakinlerinin tepkisini çeken polis, öğrencilerin ara sokaklardan Tunalı Hilmi Caddesi ve Kuğulu Parka girişini engellemeye çalışıyor. Güvenlik güçleri tutumları nedeniyle vatandaşların tepkisini çekerken, ara sokaklarda panzerlerin varlığı tepkiye neden oldu. Ankara’nın Çankaya semtinde bir süre devam eden ara sokak kovalamacasında polis öğrencileri Kuğulu Park’ta yakalayarak biber gazı ile müdahale etmeye başladı.


DOLMABAHÇE DEN 
CANLI YAYIN