Polis kürtaj odasını basmış

Polis kürtaj odasını basmış

Çete lideri avukat 'suç makinesi' gibi

Antalya'da organize suç örgütü lideri avukat F.Y.'nin, kendisine karşı çıkan bir kişiyi ofisinde bıçaklattırdığı, yanında çalışan bir elemanı 'hakkında çok şey bildiği' gerekçesiyle öldürtmeye çalıştığı, ofisinde tecavüz ettiği S.U.'nun şikayetçi olması üzerine tehdit ederek ifadesini geri çektirdiği, hamile kalınca da 4.5 aylık bebeği aldırttığı ortaya çıktı.

Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, 14 aylık çalışma sonrasında geçen salı günü Manavgat İlçesi'nde, liderliğini avukat F.Y.'nin yaptığı silahlı suç örgütüne yönelik operasyon düzenledi. Operasyon kapsamında Manavgat'ın yanı sıra, Ankara ve Kırklareli'de 40 kişi gözaltına alındı. Operasyonda, biri Zeytinburnu'nda polisten çalınan olmak üzere 7 tabanca, 200'ün üzerinde mermi, çok sayıda tapu, çek ve senet ele geçirildi.

KAMU GÖREVLİLERİ DE GÖZALTINDA

Liderliğini avukat F.Y.'nin yaptığı organize suç örgütüne yardım eden birçok kamu görevlisi olduğu da saptandı. Rüşvet almak ve çete için asılsız belge tanzim etme iddiasıyla polis memurları C.Ç. ve M.K., uzman çavuş B.E., astsubaylar A.Y. ve O.M., Manavgat Adliyesi İnfaz Müdürü C.Ö. ile avukatın yanında sekreter olarak çalışan eşi S.Ö. de gözaltına alındı.

KENDİ ADAMINI ÖLDÜRTMEYE ÇALIŞMIŞ

KOM Şube Müdürlüğü görevlileri, 14 ay süresince yaptıkları teknik ve fiziki takipte çarpıcı bilgilere de ulaştı. Çete lideri F.Y.'nin, kendisine karşı çıkan bir kişiyi ofisinde bıçaklattırdığı, hakkında çok şey bildiği için yanında çalışan bir elemanını tetikçi tutarak öldürtmeye çalıştığı öne sürüldü. Tetikçinin silahının tutukluk yapmasıyla saldırıdan kurtulan kişinin, ailesiyle birlikte Kırıkkale'ye yerleştiği ve orada gözaltına alındığı belirtildi.

POLİS KÜRTAJ ODASINI BASMIŞ

Avukat F.Y.'nin karıştığı öne sürülen bir başka olay ise ofiste tecavüz suçlaması. Avukat F.Y.'nin, geçen yıl ofisinde tecavüz ettiği S.U.'nun polise şikayetçi olmasının ardından kadını tehdit ederek ifadesini geri çektirdiği belirlendi. S.U.'nun, avukatın yönlendirmesiyle 3 polis hakkında 'zorla ifade aldıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu da ortaya çıktı. S.U.'nun hamile kalması üzerine Ankara'da muayenehanesi bulunan L.M.K. ve O.G. adlı iki doktorun, 4.5 aylık hamileliği kürtajla sonlandırdığı, polisin muayenehaneye düzenlediği baskında ise kürtaj operasyonunun tamamlanmak üzere olduğu belirtildi. Kürtajın ardından polislere şikayetçi olmadığını belirten S.U.'nun çete tarafından bir evde zorla tutulduğu, hakkındaki davanın tamamlanmasından sonra serbest bırakıldığı kaydedildi. 

DİNLEMEYE TAKILDI

Örgüt lideri F.Y.'nin öldürülmesine karar verdiği elemanı için tetikçilere telefonda 'Sözleşmeyi imzalayın', S.U.'nun kürtajı içinse 'İnşaatı yaptırın' diye talimat verdiği de belirlendi. 

Gözaltındaki şüphelilerden 22'si, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Avukat F.Y., babası T.Y., M.T., B.A.B., Ö.K., E.T., T.Y., M.K., N.D., Y.Y., H.Y., V.A., Ö.K., S.Ç., A.E., M.Ç. ile doktorlar L.M.K ve O.G. ise 'zorla senet imzalatmak', 'adam yaralama', 'hürriyetten mahrum bırakma', 'arazi yolsuzluğu', 'resmi evrakta sahtecilik', 'adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla bu sabah Antalya'da adliyeye sevk edildi.