Polis KESK Protestosuna Müdahele Etti

Polis KESK Protestosuna Müdahele Etti

KESK Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, Denizli polisinin yasal haklarını kullanmalarına izin vermediğini söyledi.

POLİS, KESK'İN YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERMEDİ
 
Osman Nuri BOYACI- Ramazan ÇETİN/DENİZLİ

KAMU Emekçi Sendikaları Konfederasyonu'nun (KESK) bazı üyelerinin gözaltına alınmasını Denizli'de protesto etmek amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen grubun yürümesine polis izin vermedi. Polis ile KESK üyelerinin yaklaşık 1.5 saat süren ve zaman zaman gerginliklerin yaşandığı tartışmada galip gelen polis oldu ve KESK üyeleri basın açıklaması yapıp dağıldı.
 
Türkiye genelinde 27 şehirde yürütülen operasyonlar kapsamında bazı KESK yönetici ve üyelerinin göz altına alınmasını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyen KESK üyeleri Gazi Bulvarı'nda Candoğan Parkı önünde toplandı. Yaklaşık 50 kişiden oluşan gurup yürüyerek Çınar Meydanı'na gelip basın açıklaması yapmak istedi. Grubun 100 metre yürüyüp basın açıklaması yapmak istemesine polis izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri geniş güvenlik önlemleri alırken, grubun etrafı polis tarafından çevrildi, alanın etrafındaki vatandaşlar uzaklaştırıldı.
 
GERGİNLİK ÇIKTI
 
Eyleme katılanlar önce toplu olarak yürümekte ısrar etti, daha sonra ikişer kişi olarak yürümek istedi. Ancak bu kez polis ikişer üçer kişilik gruplar halinde Çınar Meydanı'na yürünmesine izin vermedi. Grup oturma eylemi yaparak polisin tutumunu protesto etti. Zaman zaman gerginliğin yükseldiği tartışmada evli bir çift yürüyerek çevik kuvvet barikatını geçmek istedi, ancak polis onlara da izin vermedi. Polisin karı kocayı belirlenen alana geri getirmek istemesi üzerine kısa süreli itiş kakış yaşandı. Polis amirlerinin devreye girmesiyle gerilen ortam yumuşatıldı.
 
"YASAL HAKKIMIZ KULLANDIRTILMADI"
 
Polis, gruba 15 dakika süre verdi, dağılmamaları halinde müdahale edileceğini megafonla bildirdi. Bunun üzerine değerlendirme yapan KESK üyeleri, basın açıklamasını okuyup, ayrıldı. 
 
KESK Dönem Sözcüsü Ali Şimşek, Denizli polisinin yasal haklarını kullanmalarına izin vermediğini söyledi. Polisi ve çevik kuvvetin tutumunu protesto ettiklerini söyleyen Şimşek, "Emniyet kuvvetleri demokratik kitle örgütlerinin taleplerini duymaktan bile korkmaktadırlar. Yasal, hakkımız olan basın açıklamasına yapılmasına dahi izin vermiyorlar. Bunu kınıyoruz" dedi.