POLİS KATİLİNİ PİZZACI KILIĞINA GİREN POLİS YAKALADI

POLİS KATİLİNİ PİZZACI KILIĞINA GİREN POLİS YAKALADI

EDİRNE’de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ’ı kalbinden vurarak şehit ettiği iddiasıyla aranan Mahir Şükürov’un İstanbul'da yakalanmasının detayları ortaya çıktı. Cinayet...

EDİRNE’de Rus ve Azeri mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ’ı kalbinden vurarak şehit ettiği iddiasıyla aranan Mahir Şükürov’un İstanbul'da yakalanmasının detayları ortaya çıktı. Cinayet şüphelisinin, pizza servis elemanı olarak evine giren polis memuru tarafından teşhis edildiği daha sonra operasyonla yakalandığı belirtildi. Cihayet şüphelisi Şükürov ilk ifadesinde, yerde bulduğu silahın, almaya çalıştığı sırada kazayla ateş aldığını savundu.

Edirne Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görevli 3 yıllık polis memuru 33 yaşındaki Hüseyin İmrağ, geçen 9 Haziran günü, Azeri ve Rus mafya üyelerinin silahlı çatışmasına müdahale etmek istediği sırada kalbinden vurularak şehit oldu. Olayın ardından soruşturmasını sürdüren polis ekipleri 15 kişiyi gözaltına alırken, adliyeye sevk edilen tüm şüpheliler sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

PİZZACI KILIĞINDA BASKIN

Olay günü çekilen kamera görüntüleri ve tanık ifadelerinin ardından polis memuru Hüseyin İmrağ’ı kalbinden vuranın Azeri uyruklu 36 yaşındaki Mahir Şükürov olduğu tespit edildi. Olayın arından kaçan şüpheliyi yakalamak için Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi, özel bir ekip kurarak İstanbul’a gönderdi. Son bir haftasını İstanbul’da geçiren Özel Harekat polislerinin de yer aldığı ekip, Mahir Şükürov’un önce telefon numarasını tespit ederek takibe aldı. Ardından da dün Esenyurt’ta saklandığı daireyi tespit etti. Telefon dinlemesinde eve pizza siparişi veren Şükürov’u yakalamak için pizza servis elemanı kılığına giren polis memuru, Mahir Şükürov’un dairesine girip siparişi teslim etti. Şükürov servis elemanı kılığındaki polis memuruna 6 lira bahşiş verdikten sonra yeniden evine girdi.

Kimliğinin tespit edilmesinin ardından operasyon için düğmeye basan Edirne Asayiş Şubesi ekipleri, mahkeme kararıyla 20 katlı apartmanın 14’ncü katında tek başına saklanan Mahir Şükürov’u operasyonla gözaltına aldı. İşlemlerinin ardından Edirne’ye getirilen şüphelinin, tanınmamak için sakallarını kestiği görüldü. Edirne Devlet Hastanesi Selimiye Ünitesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Şükürov, hemen ardından adliyeye sevk edildi. Dosyaya bakan Edirne Cumhuriyet Savcısı Soner Fevzi Vurur tarafından sorgulanan Mahir Şükürov, polis memurunu kazayla vurduğunu savundu.

TUTUKLANDI

Silahlı çatışma sırasında yerde gördüğü tabancayı almak istediği sırada kazayla ateş aldığını öne süren Şükürov, polis memuru Hüseyin İmrağ’ı öldürmek gibi bir amacı olmadığını söyledi. Savcılık sorgusunun ardından tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Mahir Şükürov, 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanarak Edirne Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

 

PLAN, SUİKASTTEN KAÇIRMAYA DÖNMÜŞ

Olayla ilgili soruşturmasını sürdüren Edirne Asayiş Şubesi ekipleri, Rusya’da meyve-sebze ithalatı yapan mafya üyelerinin olay günü planlarını da ortaya çıkardı. Polis tespitlerine göre, Azeri Archangel suç örgünün elebaşı Ali Heyderov’un 10 adamı yurt dışına çıkış yapmak için Edirne’ye gelirken, Kırklareli’nin Babaeski İlçesi’nde kullandıkları lüks ciple maddi hasarlı kaza yaptı. Evraklarındaki eksiklikler nedeniyle araç jandarma ekiplerince bağlanırken, geri alınması için ruhsat sahibi olan Ali Heyderov’un gelmesi gerektiği söylendi. Heyderov, Kırklareli’nin Dereköy Sınır Kapısı’ndan giriş yaparak Babaeski’ye geldi ve aracı teslim alarak otele yerleşti. Rus mafya üyelerini takip eden rakip Azeri mafya üyesi 4 kişi de sınır kapısı yolunda suikast planı yaparken, planı değiştirip Heyderov’u kaçırmak istedi.

KAÇIRMA GİRİŞİMİNİ KAYDA ALMIŞLAR

Azeri Archangel mafya lideri Ali Heyderov ve 10 adamı yurt dışına gitmek için hazırlandıkları sırada, Rus mafya üyesi 4 kişi Heyderov’u kaçırma girişiminde bulundu. Bu girişim Rus mafya üyelerinden birinin elindeki küçük video kamerayla kayda aldı. Ancak Heyderov’un yakın korumasının müdahale etmesi sonucu silahlı çatışma çıktı. Olaya tesadüfen müdahale eden polis memuru Hüseyin İmrağ ise çıkan çatışmada kurşunla kalbinden vurularak şehit oldu.

Polis olay günü çekilen görüntülerde elinde küçük kamera olan şüpheliyle adı tespit edilemeyen 2 şüphelinin daha peşine düştü.

 

Kaynak:Haber Kaynağı