“Polis kafama basıp zıpladı“

“Polis kafama basıp zıpladı“

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde öğrenci velisi Mesut Eşen'e şiddet uygulayan polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde dün gerçekleşen olayda Mesut Eşen'in iddialarına göre , polis okul bahçesinde öğrencileri dövdü. Yaşanan bu olayı cep telefonuyla görnüntüleyen Eşen'de polisin şiddetine maruz kalarak ağır yaralandı. 

Okul önündea polis şiddetine maruz kaldığını öne süren Eşen, götürüldüğü karakolda da beyzbol sopaları ve coplarla dövüldü. Eşen bir başKa iddiasında ise “Polis kafama basıp adeta zıplıyordu. Arkadaşına ‘hele bir bak alnında ayakkabı numaram çıkmış mı?’ diyordu. Beni kameranın olmadığı bir odaya götürüp dakikalarca işkence yaptılar” demişti.

Vücudunda ve yüz bölgesinde morluklar oluşan ve ağır yaralanan Eşen, Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Yaşadıklarına ilişkin Eşen'in suç duyurusunda bulunması üzerine bugün olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 

OLAY MECLİS'E TAŞINDI

Bu arada BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Mesut Eşen adlı yurttaşa uygulanan şiddetle ilgili polisler hakkında bir işlem başlatılıp başlatılmadığını sordu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde polisler tarafından gözaltında işkenceye maruz kalan Mesut Eşen'e ilişkin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle Meclis'e yazılı soru önergesi verdi. 

Tan, Güler’e yanıtlaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Olayın ardından Bismil İlçe Emniyet Amirliği'ne götürülen Mesut Eşen’e polisler araçta da işkence etmişlerdir. Görüntülerde yüzü tanınamayacak duruma gelen Mesut Eşen’e karakolda bu işkenceyi yapan polisler kimlerdir? Mesut Eşen’e insafsızca işkence eden bu 5 polis memuru haklarında işkenceden dolayı herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Toplum vicdanını ciddi şekilde yaralayan bu işkenceyi yapan polislerin görevden men edilmeleri düşünülmekte midir? Polis tarafından darp edilen kişilerden bazılarının da gözaltına alındığı söylenmektedir. Bu kişiler kimlerdir? Bu tip olayların önüne geçilebilmesi adına ‘işkenceye sıfır tolerans’ sloganıyla hareket ettiğini söyleyen hükümetinizce ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?”

CHP'Lİ ORAN'DA İÇİŞLERİ BAKANI GÜLER'E SORDU

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bismil’deki olayı İçişleri Bakanı Muammer Güler’in yanıtlaması istemiyle soru önergesi haline getirerek TBMM Başkanlığı’na sundu.

Önergesinde, 3 Nisan 2013 tarihinde Diyarbakır Bismil Anadolu Teknik Lisesi bahçesinde kavga eden öğrenciler polis tarafından kelepçelenerek darpedildiğini belirten Oran, Bakan Güler’e şu soruları yöneltti:

“Bu konuda bahsi geçen polis memurları tespit edilmiş midir, bakanlığınız tarafından başlatılan herhangi bir adli veya idari soruşturma bulunmakta mıdır?