Polis içki içen aileyi fişledi!

Polis içki içen aileyi fişledi!

Ankara’da polis bir lokantada içki içen aileyi 'Buranın içki ruhsatı yok, suç işlediniz' diyerek tutanakla fişledi.

Ankara'da polis , "Buranın içki ruhsatı yok, suç işlediniz’" diyerek 1,5 yıldır faaliyette bulunan Tunalı Hilmi Caddesindeki bir balıkçı lokantasında içki içen 4 kişilik bir ailenin kimliklerine alarak tutanak tuttu.

Yaşadıklarını Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer’e aktaran vatandaş şu bilgileri verdi:

"1 Şubat 2013 gecesi Ankara Tunalı Hilmi Caddesinde bulunan bir balıkçıda ailemizle birlikte 4 kişi yemek yedik. Saat 23.00 sıralarında içeriye resmi üniformalı iki polis girdi. Bizim masaya yönelip kimliklerimizi istedi. Bu lokantanın içki ruhsatı olmadığını ve bizim içki içtiğimizi söyledi. Biz de bu konunun lokanta ile zabıta arasında olduğunu söyledik. Hiçbir müşterinin mekana girerken içki ruhsatı sormayacağını aktardık. Polisler kimliklerimiz ve TC numarasını yazıp tutanak tuttu. Tutanağı imzalamadık. ABD Büyükelçiliğinin bombalandığı gün suçluların peşinde olması gereken polis, içki içiyorsunuz diyerek bizi fişledi’"

Çayyolu olayı
2010 yılında da Ankara Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğüne bağlı bir ekip, Çayyolu’ndaki içkili lokantada, aileleriyle birlikte oturmalarına rağmen, 18 yaşından küçük çocuk bulunduğu gerekçesiyle işlem yapmak istemiş, Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu duruma müdahale edince geri adım atmışlardı. Polisler başka şubelere tayin edilmişti.