POLİS DESTEĞİNDE VATANDAŞLARA BÖYLE SALDIRDILAR

POLİS DESTEĞİNDE VATANDAŞLARA BÖYLE SALDIRDILAR

AKP'nin dışında tüm siyasi partilerin hazırlık yapıp kutladıkları 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramına Taksim'i kapatan iktidara rağmen İstanbul'dan başlıklar

POLİSLE BİRLİKTE VATANDAŞLARA SALDIRAN SİVİLLER VAR  13:33

Ara sokaklarda havai fişek ve taş atan gruba polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.
Grup çöp konteynerlerini devirerek barikat kurdu. Çevik kuvvet polisleri grubu tazyikli su ve biber gazıyla dağıttı. Grup müdahalenin ardından ara sokaklara kaçtı.

136 KİŞİ GÖZ ALTINDA 13 52

Emniyet Müdürü Selami Altınok: Şu ana kadar 136 kişi gözaltına alındı
İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok İstiklal Caddesi'ndeki Ağa Camii'nde cuma namazını kılmasının ardından İstiklal Caddesi'nde yürüyerek Taksim Meydanı'na geldi.

"YETKİMİZ VAR DİYE O YETKİYİ OLMADIK ŞEKİLDE KULLANACAK DEĞİLİZ"

"En son bana 136 civarında bir gözaltı bilgisi verdiler" diyen Altınok, gazetecilerin açıklamasını çektiği sırada bariyerlere takılmaması için de "Dikkat edin. Aman aman. Düşeceksiniz" şeklinde uyarıda bulundu. İç Güvenlik Paketi'nden sonraki ilk 1 Mayıs olduğu hatırlatılan Altınok, "Biz de yasanın vermiş olduğu yetkiyi, hukukun da yetki sınırları içerisinde kullanmaya dikkat ediyoruz. Yetkimiz var diye o yetkiyi lazım olmadık bir şekilde kullanacak değiliz. Yetkiyi, hukuk ne emrediyorsa o şekilde ama yetkiyi kullanabilme noktasında da irade kullanarak gereğini yapıyoruz" dedi. 

SAKALLI SALDIRGANLAR TÜREDİ

Polisin gruba müdahalesi sürerken kimliği belirsiz kişiler iki göstericiyi yakalayarak darp etti.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı'nda çevik kuvvet polisi görev yerlerini aldı.

OKMEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ 13:08

Müdahale sonrası gruplar ara sokaklara dağıldı. Polisin müdahalesi aralıklarla sürüyor.
Okmeydanı Piyalepaşa Caddesi'nde saat 11.30 sıralarında toplanan bir grup polis ekiplerinin dağılın uyarılarına rağmen dağılmayarak, polise havai fişek attı. Bunun üzerine polis ekipleri gruba biber gazı ve TOMA ile tazyikli su sıkılarak müdahale etti. Müdahale sonrası gruplar ara sokaklara dağıldı. Öte yandan bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Polisin ara ara toplanan gruplara müdahalesi sürüyor.

POLİSLE BİRLİKTE SALDIRAN BU SİVİLLER KİM?

010520151323011939831_2.jpg

BEŞİKTAŞ'TA GAZLI MÜDAHALE  14:13

Sabah saatlerinden bu yana Beşiktaş Meydanı'nda toplanıp yürüyüşe geçmek isteyen gruba polis TOMA'larla müdahale ediyor. 

TAKSİM MEYDANI'NA ÇIKAN TÜM YOLLAR KAPALI 10;42

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde kutlamalara izin verilmeyen Taksim Meydanı'ndan Tünel Meydanı'na kadar İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokaklar bariyerle kapatıldı.
Çok sayıda çevik kuvvet polisinin yer aldığı sokak başlarında Taksim Meydanı'na gidilmemesi amacıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan tüm sokakların önü bariyerler ile kesildi. Sokak başlarında bariyerler ve çevik kuvvet ekipleri beklerken, Tünel Meydanı'nda da bir TOMA, İtfaiye aracı ve çevik kuvvet araçları hazır tutuluyor.

BIÇAKLAYAN BELLİ FAKAT TUTUKLAMA YOK

1 Mayıs olayları sırasında bıçaklanarak yaralanan Özgür Altunbilek'in annesi Gülcan Altunbilek, oğlunun sağlık durumu ile ilgili bilgi verdi.
Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek tedavi altına alınan Özgür Altunbilek'in annesi, olayı internetten haber aldığını söyledi ve “Oğlumla konuşabiliyorum ama tam kendinde değil" dedi. 

Olaya ilişkin bilgisinin olmadığını belirten Gülcan Altunbilek, "Otopark diye duydum ama, gerçek mi, değil mi, bilmiyorum" diye konuştu. 

Oğlunun sağlık durumuyla ilgili olarak da anne, “Doktor 'Hayati tehlikesi sürüyor' dedi, bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de Özgür Altunbilek'i hastanede ziyaret etti. Altunbilek'in bilincinin açık olduğunu ve konuştuklarını aktaran Öğüt, “Elinden ve karnından bıçaklanmış. Elinde tendon kesiği var. Karnı dikilmiş ama, içeride bir şey olup olmadığını anlamak için gözetim altında tutacaklar" dedi. 

Olayın nasıl olduğuna ilişkin bilgi veren Öğüt, “Gaz müdahalesi sonrasında bir otoparka sığınmışlar. Otoparkçı bıçakla saldırmış. Yapan da belli bir adam, ne olduğuna bakacağız" şeklinde konuştu."...

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı