Platform'dan forum

Platform'dan forum

Taksim Dayanışma Platformu, direnişe devam kararı alınan Gezi Parkı’nda bugün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Gezi Parkı içindeki 6 bölgede forum düzenleyerek önerileri alacak. Platform, bu görüşmeler sonrasında direnişin nasıl sürdürüleceğini kararlaşt

Taksim Dayanışma Platformu, bugün 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Gezi Parkı’nda bulunan 6 bölgede forum düzenleyerek direnişin nasıl sürdürüleceği konusunda önerileri alacak. Platform, bu görüşmeler sonrasında direnişin nasıl sürdürüleceği konusunda karar verecek. Taksim’de 31 Mayıs’tan buyana süren ve ilk gün çıkan olaylarda yanan iki polis ve bir sivil aracı, halen Gezi Parkı içerisinde bulunuyor. Seyyar satıcıların de yer aldığı Gezi içinde maskeler, taraftar bileklikleri, meyve suları 1-5 TL arasında satılıyor. “Çapulcu” tişörtlerinin fiyatı ise 10 TL.

Çevik kuvvet ekiplerinin ise Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde konuşlandığı Taksim’de, hayatın normale döndüğü ve insanların rahatça dolaşabildiği gözlense de halen Taksim Meydanı’nda bir tedirginlik hâkim durumda. AKM'nin bulunduğu tarafta halen iki ambulans ve polislere ait Toplumsal Müdahale Araçları (TOMA) araçlar hazır bulunduruluyor.

Taksim’e halen trafikle çıkışa izin verilmezken, Beşiktaş yönünden gelen araçlar yolcularını Süzer Plaza’nın önünde indirebiliyor. Taksim Meydanı’na ancak yürüyecek çıkılabiliyor. Çatışmaların yaşandığı yol boyunca halen cam kırıklarının izlerine rastlanıyor.