PLAJDA ÖRTÜNÜN DİYEN CÜBBELİYE "ÖZGÜRLÜK" DİYEN ELİAÇIK HOCA SOSYAL MEDYAYI SALLADI

PLAJDA ÖRTÜNÜN DİYEN CÜBBELİYE "ÖZGÜRLÜK" DİYEN ELİAÇIK HOCA SOSYAL MEDYAYI SALLADI

İhsan Eliaçık'ın “plajda ‘örtünün tebliği" için yaptığı tanım büyük tepki çekti.

İhsan Eliaçık’ın, plajlarda kimi gerici grupların güneşlenen kadınlara “örtünün” diye bildiri dağıtmasına ilişkin olarak 27 Haziran’da facebook hesabından paylaştığı sözler günler süren uzun bir tartışmaya da zemin hazırladı.

Eliaçık, “plajda ‘örtünün diye tebliğ yapmak özgürlük kapsamındadır” deyince, büyük tepkiler aldı.

İşte Eliaçık’ın notu ve ardından gelen tepki mesajları:

İhsan Eliaçık: “Plajda ‘örtünün’ diye tebliğ yapmak özgürlük kapsamındadır. Yeter ki zorbalık/şiddet olmasın.Mayo ile güneşlenmek nasıl özgürlük ise, ona örtünmelisin diye bildiri vermek de özgürlüktür. Ama asla zorbalık yapamaz, kadın ‘De git işine, sana katılmıyorum” dedimi çekip gitmek zorunda…”

Levent Başkaya: “bankalara tebliğ yapsınlar abicim faiz haram diye niye plaj?”

Erkan Erdoğan: “biz de sakalınızı kesin adam gibi giyinin diye bildiri dağıtabiliriz değil mi hocam???”

Nadi Mustafa: “Bir hukukçu olarak yanıldığınızı söylemek zorundayım, bu eylem psikolojik taciz veya yeni tabiriyle mobingdir ve suçtur. Maruz kalanların bunları defetme ve savcılığa suç duyurusunda bulunma hakları vardır.”

Nedim Keskin: “Peki camide namaz kılan insanlara vaktinizi boşa harcıyorsunuz gidin faydalı işler yapın demek de bu derece özgürlük kapsamında görülüp hoş karşılanır mı acaba?”

Aysun Günday: “Hocam sizi önemsiyor ve takip ediyorum fakat bu görüşünüze katılmıyorum çünki denizde mayosuyla güneşlenen insan özgürlüğünü belli etmiş tercihini yapmıştır fakat diğeri onun özgürlük alanına girerek onu özgürlük bildirisi adı altında rahatsızlık verir bunlar çok ince nüanslar…”

Boş Adam: “camilere girip ateizme davet edebilir miyiz hocam?”

Adile Demir: “Açılın diye camiye gidip bildiri mi dağıtalım”

Özgür Erbaş: “”örtünmelisin” emir kipi değil mi? Nasıl özgürlük kapsamına girecek?”

Aslan Kapçak: “Peki ülkemizin en muhafazakar semtinde saçınızı açın diye bildiri dağıtılsa ne olur!!!!!!!!”

Rana Diyor Ki: “plajda kapanın demek abesle iştigaldir. nasıl ki camide soyunulmuyorsa öyle”

Cem Saygı: “Bence insanlara örtünün demek son derece gereksiz. Ne yani kadınlar doğru söylüyorsun, biz düşünememiştik deyip bir anda tarz mı değiştirecek. Tanımadığım bir insandan böylesine şahsi bir meselede uyarı almak beni rahatsız ederdi. O nedenle bu tip uyarılar benim özgürlük tanımıma uymuyor.”

Muzaffer Ozyaman: “Hocam bu nasıl bir özgürlük anlayışıdır, size hiç yakıştıramadım. O halde biz de gidip örtünenlere açılın diye tebliğ yapalım… bu özgürlük kapsamında. Kimsenin kimseye bir şey tebliğ etmek gibi bir hakkı yoktur. Ben gelir sana sorarsam fikrini söylersin.”

Lütfi Uzun: “Örtün diye bildiri vermek özgürlük değil müdahaledir.”

Burak Seçkin: “Onca insanın sempatisini kazanın, sonra da böyle bir saçmalığı özgürlüklerle açıklamaya çalışın. Ya hu ben gitsem İsmailağa caminin önüne, Beyoğlu’nda kopucaz gençler, bu akşam çılgın bi parti vercez desem, stant açıp bilet satmaya kalksam… Kız beni yerler yerler, beni ham yapar o zilliler :))”

Emre Erden “İHSAN HOCA İSLAMDA DÜŞTÜĞÜ ÇELİŞKİYİ PAYLAŞMIŞ ARKADAŞLAR.NORMAL BİŞEY BU”

Kaynak:Haber Kaynağı