PKK'yı protesto Yürüyüşüne Polis Engeli

PKK'yı protesto Yürüyüşüne Polis Engeli

Yürüyüşlerine izin verilmeyen grup, polisle 3 kez karşı karşıya geldi.

PKK'YI PROTESTO YÜRÜYÜŞÜNE POLİS ENGELİ
 
Ömer ERDEM/ANTALYA

ANTALYA'da sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenerek bir araya gelen 300 kişilik grup, terör örgütü PKK'yı protesto için Konyaaltı Caddesi'ndeki Şehitlik Anıtı'na yürümek istedi. Yürüyüşlerine izin verilmeyen grup, polisle 3 kez karşı karşıya geldi.
 
Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yapılan yazışmalarla Antalya Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 300 kişilik grup, önce Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk heykeli önünde İstiklal Marşı okudu. Ardından 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' sloganları atarak Konyaaltı Caddesi'ndeki Şehitlik Anıtı'na yürümek isteyen grubun önü, Çevik Kuvvet polisleri tarafından kesildi. Ellerindeki Türk bayrağını polise göstererek, "PKK bayrağına izin veriliyor. Biz Türk bayrağı taşıyoruz niye yürütmüyorsunuz" diyerek tartışan grup, tüm ikazlara rağmen barikatı aşarak yürüyüşe devam etmek istedi. 
 
Bu noktada polis önlemini aşan grup, daha sonra Antalya Valiliği önünden yurüyüşünü sürdürmek istedi. Polisin engeliyle bu noktada da karşılaşan grup barikatı aşmak için emniyet güçlerinin üzerine yürüdü. Sayıları bu noktada azalan grup barikatı geçemeyince Yüzüncü Yıl Caddesi'ne yönelerek, Şehitlik Anıtı'na ulaşmaya çalıştı. Polis 3'üncü barikatı da Yüzüncü Yıl Caddesi Güllük Kavşağı'na kurdu. Bu noktada da polisle karşı karşıya gelen ve sayıları 20'ye kadar azalan grup, ardından eylemlerine son verip dağıldı.