PKK'YA KATILAN KIRMIZI FULARLI KIZ OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

PKK'YA KATILAN KIRMIZI FULARLI KIZ OLAYINDA FLAŞ GELİŞME

Pkk'ya Katılan 'Kırmızı Fularlı Kız'ın Annesi Diyarbakır'a gitti.

ANTALYA'daki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı için hakkında 98 yıl hapis istemiyle dava açılan ve 4 ay tutuklu kaldıktan sonra PKK'ya katılan 'Kırmızı fularlı kız' olarak tanınan Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Diyarbakır'da çocuklarını PKK'nın bırakmasını isteyen ailelere karşı toplanan de kendilerine 'Barış anneleri' adını veren grubun oturma eylemine katıldı. Erçağan, "Lütfen savaş değil, kendi adıma barış istiyorum. Deniz'in de barışa köprü olmasını istiyorum. Burada olmanın nedeni de kesinlikle barıştır. Tek bir çocuğumuzun saçına dahi zarar gelmesini istemiyoruz" dedi.

Gezi eylemleri nedeniyle yargılandığı davada tahliye olduktan sonra PKK'ya katılan ve kamuoyunun 'Kırmızı fularlı kız' olarak tanıdığı Ayşe Deniz Karacagil'in annesi Nuray Erçağan, Antalya'dan Diyarbakır'a gelerek Dilarbakır Valiliği karşısındaki Anıt Park'ta oturma eylemini sürdüren çocukları PKK'da bulunan kendilerine 'Barış anneleri' adını veren gruba destek verdi. Nuray Erçağan, Diyarbakır'da gülen yüzlerle karşılandıklarını, barış için direnen anneler ile birlikte olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:

"Barış için direniyorlarsa, direnişin olduğu her yerde benim de olmam çok doğaldır. Deniz buraya geldi, Kürt halkı ile tanıştı. Deniz'in Gezi Parkı'ndaki eylemlerden dolayı hakkında savcının istediği; 24 yıldan 98 yıla kadar hapis istenen bir iddianameydi. Kızım Türkiye'deki insanlar ve halklar gibi Gezi Parkı direnişine girdi. 3.5 milyon insan biz isyan hakkımızı kullandık. Yani bize insanca yaşamı zehir eden her türlü eğitimden sağlığa, şehirleri başımıza yıkmaya çalışan veya suyumuza el koymaya çalışan insanlara veya işimizden aşımızdan edip insanca yaşamımızdan edip tüm koşulların ortadan kaldırıldığı bir yerde Deniz de isyan hakkını kullandı her insan gibi."

Nuray Erçağan, Diyarbakır'a gelmekten dolayı çok mutlu olduğunu, Kürt halkının kimliğinin bulunduğunu Anadolu'da birlikte yaşadıklarını anlatırken, "Bu taraf- öbür taraf diye ayırmak isteyenlere karşı kızım da ben de tüm oradan gelen insanlar umarım barışa köprü oluruz. Kalıcı bir barış sağlanması için gerekenin yapılması, Kürt halkının talepleri benim de taleplerimdir. Deniz'in kararı benim de kararımdır" diye devam etti.

Anne Erçağan, Alanya Cezaevi'nde 13 PKK'lı kızla tanıştığını, onların gözlerine baktığında ve acılarını hissetiğinde onlardan ayrı olamayacağını düşündüğünü, bunların cezaevinden bırakılmasını, savaş değil barış istediğini ekledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı