PKK'nın şehit ettiği öğretmenin babası konuştu

PKK'nın şehit ettiği öğretmenin babası konuştu

Ailesini ziyarete giderken aracı durdurulup PKK tarafından kaçırılarak şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın acılı babası konuştu.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde öğretmenlik yapan Necmettin Yılmaz'ı memleketi Gümüşhane'ye giderken kaçıran eli kanlı terör örgütü PKK, Yılmaz'ı öldürdüğüne ilişkin açıklama yaptı. Şanlıurfa’nın Siverek ilçesi Çiftçibaşı köyünde öğretmenlik yapan 23 yaşındaki Necmettin Yılmaz, memleketine aile ziyaretine giderken aracı durdurularak kaçırılmıştı.

BABASINDAN KAHREDEN AÇIKLAMA

Baba Halit Yılmaz oğlunun geçen yıl Ekim ayında Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'ne atandığını belirterek, "Oğlum 1993 doğumlu, geçen yıl Ekim ayında Siverek'e öğretmen olarak atandı. Görev yaptığı köy okulunda, hem öğretmen hem müdür olarak görev yapıyordu. Yaz tatili için bizleri ziyaret için, memleketine gelmek için dün yola çıktı ve gelişini beklerken jandarmadan bizi aradılar. Oğlumun aracının yakıldığını, kurşunlandığını ve kendisinden haber alınmadığını söylediler. 

SAĞ OLDUĞUNU UMUT EDİYORDU

Ben de gece yola çıkarak, Tunceli'ye geldim. Aracın yakıldığı yerde gördüm. Kim kaçırdı, ya da kimler oğlumu götürdü hala bilmiyoruz. Allah rızası için insanlık namına oğlumun serbest bırakılmasını istiyoruz. Oğlum sadece öğretmendi, hiçbir suçu, günahı yok. Allah rızası için oğlum serbest bırakılsın" diye konuşmuştu.

İlgili Haberler