PKK'nın Kaçırdığı Rehinelerin Yakınları Umutlandı

PKK'nın Kaçırdığı Rehinelerin Yakınları Umutlandı

Barış görüşmeleri için İmralı'ya heyet gönderilmesi, yakınları PKK tarafından kaçırılan aileler için umut ışığı oldu

İMRALI GÖRÜŞMELERİ YAKINLARI PKK'NIN ELİNDE OLAN AİLELER İÇİN UMUT OLDU

Barış görüşmeleri için İmralı'ya heyet gönderilmesi, yakınları PKK tarafından kaçırılan aileler için umut ışığı oldu. Aydın'lı Polis Memuru Nadir Özgen'in ailesi veAmasya'lı Uzman çavuş Zihni Koç'un ailesi moral buldu. 


PKK'NIN ELİNDEKİ POLİS MEMURUNUN AİLESİ UMUTLU
 
VAN'ın Çatak İlçesi'nde görev yaparken 9 Eylül 2011 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan polis memuru 30 yaşındaki Nadir Özgen'in  Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan babası Hidayet Özgen, 18 ay sonra, oğlunun serbest bırakılmasıyla ilgili artık daha umutlu olduklarını söyledi.
 
Van'ın Çatak İlçesi'nde görev yaparken, PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan polis memuru Nadir Özgen'in, İmralı'da yapılan görüşmeler sonucu serbest bırakılma ihtimali ailesinde heyecana neden oldu. Aydın'ın Söke İlçesi'nde yaşayan baba Hidayet Özgen, oğlunun 18 aydır teröristlerin elinde olduğunu dile getirip, "Bu süreçte neler çektiğimizi kimse bilemez. Gelişmeleri televizyon ve gazetelerden takip ettim. İmralı ile görüşme iyi oldu. Umutluyum, biran evvel çocuğumuza kavuşmak istiyoruz" diye konuştu.
 
 
PKK TARAFINDAN KAÇIRILAN UZMAN ÇAVUŞ'UN AİLESİNİN UMUTLU BEKLEYİŞİ
 
 DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde yaklaşık 20 ay önce yol kesen PKK'lı teröristlerin kaçırdığı 36 yaşındaki Uzman Çavuş Zihni Koç'un ailesinin umutlu bekleyişi sürüyor. Baba 57 yaşındaki Veysel Koç, "Ben, gelinim ve torunlarım gelecek iyi haberi bekliyoruz. Başlatılan süreç bizi mutlu ediyor. Umarım görüşmeler bu kez olumlu sonuçlanır ve oğlum evine, eşine ve çocuklarına kavuşur" dedi.
 
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'ne bağlı Fis Köyü yakınlarında 9 Temmuz 2011 tarihnde yol kesen PKK'lı teröristler, 2 asker ve 1 sağlık teknisyenini kaçırdı. Kaçırılan askerlerden Uzman Çavuş Zihni Koç'un, Amasya'nın merkeze bağlı Karaali Köyü'nde yaşayan annesi Gülsüm Koç, geçen yıl Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Uzman Çavuş'un eşi 34 yaşındaki Mihrican Koç ise çocukları 12 yaşındaki Alican ve 5 yaşındaki Hasan Hüseyin Koç ile birlikte kayınpederinin evine yerleşti. 
 
Oğlunun kaçırılmasının ardından eşini de kaybeden 2 çocuk babası Veysel Koç, İmralı ile çözüm sürecinin ardından umutlarının arttığını söyledi. Koç, "Eşim oğluma hasret öldü.  Ben, gelinim ve çocukları bütün aile hiç umududumuzu kaybetmedik. Açıklamalardan sonra evimizde bayram havası esti. Umarım bu kez olumlu sonuçlanır ve oğlum evine, eşine ve çocuklarına kavuşur. Dualarımız hep onunla. Oğluma kavuşuruz. Türklerle, Kürtlerin arasında bir sorun yok. Benim gelinim de Kürt kökenli. Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Sadece oğlumu istiyorum" dedi.
 
Eşine kavuşacağı günü iple çektiğini söyleyen Mihrican Koç ise "Umudumu asla kaybetmedim. İmralı'ya giden BDP milletvekillerinin açıklamalarından sonra umutlarım daha da arttı. Çocuklarım babalarını soruyor. Ben bir şey diyemiyordum. Ama şimdi babalarının yakında döneceğini söylüyorum. İnşallah umutlarımız yarıda kalmaz ve biz de seviniriz" dedi.