PKK'NIN GÖVDE GÖSTERİSİNE POLİS MÜDAHELESİ

PKK'NIN GÖVDE GÖSTERİSİNE POLİS MÜDAHELESİ

Van Karıştı

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katıldığı Van'daki açılış törenin ardından valiliğe doğru yürümek isteyen bir grup, polise taşla saldırdı.

VALİLİĞE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Selahattin Demirtaş'ın, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan seçim bürosunun açılışının ardından kalabalık arasındaki yüzleri maskeli bir grup, Van Valiliği’ne yürümek istedi.

MOBESE DİREKLERİNİ ÇEVİRDİLER

Göstericiler, çevrede güvenlik önlemi alan polisin yürüyüşe izin vermemesi üzerine taş ve havai fişeklerle polise saldırdı. Sonhaber.com sitesinin haberine göre; polisin biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etmesinin ardından ara sokaklara dağılan göstericiler, yeniden bir araya gelerek caddedeki MOBESE direklerini devirdi.

POLİS ÖNLEMLERİ ARTIRDI

Direklerle yollara barikat kuran göstericilere, polis biber gazı ve basınçlı suyla yeniden müdahalede bulundu. Havanın kararmasıyla olayların son bulduğu kent merkezinde, polisin cadde ve sokaklardaki önlem aldı.

HDP ÜYESİ DARP EDİLDİ

Olaylara müdahale ederek grubun taşkınlığını engellemeye çalışan HDP üyesi bir kişi de göstericiler tarafından darp edildi. Kimliği belirlenemeyen kişi, çevredekilerin yardımıyla olay yerinden uzaklaştırıldı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı