PKK'lılar mağarada kıstırıldı

PKK'lılar mağarada kıstırıldı

MARDİN'de geçen hafta polis memuru Cengiz Engizek'i şehit eden PKK'lılar, Midyat İlçesi kırsalında bir mağarada kıstırıldı. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine bölgede çıkan çatışma yer yer sürüyor.

Mardin'de geçen Çarşamba akşamı teröristler, Devlet Hastanesi önünde polis devriye aracına uzun namlulu silahlarla ateş açarak 32 yaşındaki polis memuru Cengiz Engizek'i şehit etti. Saldırının ardından PKK'lıları yakalamak için polis geniş çaplı operasyon başlattı. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu bu sabah saatlerinde Midyat İlçesi'ne 12 kilometre mesafede bulunan Doğançay Köyü kırsal kesimindeki bir mağarada bir grup teröristin bulunduğu tespit edildi.

Midyat ile Şırnak'ın İdil İlçesi arasındaki sarp kayalıkların bulunduğu bölgede tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için Mardin Emniyet Müdürü Derviş Kaya'nın yönettiği hava destekli operasyon başlatıldı. Askerlerin de destek verdiği operasyona Polis Özel Harekat Timleri katıldı. Timler, Sikorsky helikopterlerle bölgeye indirilirken, karadan da polis ve asker sevk edildi. Operasyonda PKK'lıların bulunduğu belirtilen mağaranın çevresi abluka altına alındı.

Güvenlik güçleri bir mağarada kıstırdıkları PKK'lılara, 'teslim ol' çağrısına ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Bölgede çatışma yer yer devam ederken, ölü ve yaralı konusunda bilgi alınamadı.