PKK'DAN FLAŞ İMRALI AÇIKLAMASI

PKK'DAN FLAŞ İMRALI AÇIKLAMASI

Lice'de yaşanan olaylar ve gelişmelerin akabinde PKK'dan şok açıklamalar geldi.

PKK Yürütme Komitesi, Lice’de 2 kişinin asker saldırısında hayatını kaybetmesinin ardından yazılı bir açıklama yaptı. Komite’nin açıklamasında “Üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır” denildi.

PKK Yürütme Komitesi Diyarbakır’ın Lice ilçesinde askerin ateş açması sonucu Ramazan Baran ve Baki Akdemir’in hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama yayımladı.

ANF’nin haberine göre, PKK, Lice, Meskan ve Şax (Çatak) direnişlerini selamlarken, Başbakan Erdoğan’ın “B” ve “C” planlarına karşı, Türkiye halklarına ve tüm demokratik güçlere AKP faşizmine karşı direnmekten başka yol ve çare kalmadığını kaydetti.

PKK, “Bu durum AKP’nin maskesini tamamen düşürmüş ve ‘çözüm süreci’ söylemlerinin sahteliğini ortaya koymuş bulunuyor. Önder Abdullah Öcalan’ın ve özgürlük hareketimizin bütün iyi niyetli ve çözümleyici yaklaşımlarına rağmen AKP hükümetinin Lice’de olduğu gibi katliamı dayatması, hem Tayyip Erdoğan’ın B ve C planlarının ne olduğunu ortaya koyuyor, hem de artık sözün bittiği noktaya gelindiğini gösteriyor. Bu durumda halkımıza, Türkiye halklarına ve tüm demokratik güçlere de AKP faşizmine karşı direnmekten başka yol ve çare kalmıyor” dedi.

“Halkımızın daha başlangıç düzeyinde olan demokratik direnişinin son derece etkili olduğunu ve AKP faşizmini temellerinden sarstığını görüyoruz” diyen PKK, Öcalan’ın özgür çalışma, sağlık ve güvenlik koşulları tamamen sağlanmasını istedi, “Bu durum gerçekleşmezse üç kişilik HDP heyetinin arada bir İmralı’ya gidip gelmesi artık hiçbir sorunun çözümü için yeterli olmayacaktır” dedi.

HDP heyetinin bugün İmralı’ya gerçekleştirdiği ziyareti hatırlatan PKK, şunları kaydetti:
“HDP heyetinin Lice katliamı ardından İmralı’ya gidişi elbette önemli ve anlamlıdır; fakat bazı boyalı basın çevrelerinin yansıtmaya çalıştığı gibi, Lice’deki benzer katliamları önleyecek yer, İmralı ve Önder Abdullah Öcalan değildir. Gerçek saptırılmamalı, hiç kimse İmralı’dan gerçekleşmeyecek beklenti içine sokulmamalıdır. Lice katliamını yaratan Önder Abdullah Öcalan ve Kürt halkı değildir ki, benzer katliamları onlar durdursunlar. Katliamı yapan güç, yani AKP hükümeti ile onun özel savaşçı kontra birlikleri ortadadır.”

Katliamın sorumlusunun AKP hükümeti olduğunun altını çizen PKK Yürütme Komitesi, “Sorumlu ve çözümsüz olan AKP’dir, dolayısıyla katliamların durmasını, barışın gelmesini ve sorunların demokratik yöntemlerle çözülmesini isteyenler, gidip AKP’nin kapısını tutmalı, AKP’den polis terörünü ve katliamları durdurmasını, Kürt sorununun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi için gerçek proje ortaya koyup adımlar atmasını istemeli ve istekleri gerçekleşene kadar da mücadele etmelidirler” diye belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı