PKK’DA FÜZE VAR MI?

PKK’DA FÜZE VAR MI?

Halaçoğlu Erdoğan’a sordu.

MHP Grup Başkanvekili ve Kayseri Milletvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Başbakan'a, terör örgütü PKK’nın füze sahibi olup olmadığını, Tunceli’nde 3 askeri helikopterin 2 kez kilitlenmesini, terör örgütünün sahip olduğu füze ile ilgili nerede ve nasıl eğitim aldığını yazılı cevaplamak üzere sordu.

7 MADDEDEN OLUŞAN SORU ÖNERGESİ VERDİ

Sondakika sitesinin haberine göre; Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na, Başbakan Recep Tayip Erdoğan’ın yazılı olarak cevaplandırması için 7 maddeden oluşan sorular sordu. Halaçoğlu, TBMM Başkanlığı'na verdiği soru önergesinde, terör örgütü PKK'nın füze sahibi olduğuna ilişkin haberlerin son günlerde kamuoyunu meşgul ettiğine dikkat çekti.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN ELİNDE FÜZE VAR MI?"

İşte Halaçoğlu’nun Başbakan’a sorduğu 7 soru:

Basın-yayın organlarında yer alan haberler doğru mudur? Kamuoyunda yer aldığı üzere terör örgütü füze sahibi ise bunlara nereden, ne zaman ve nasıl sahip olmuştur? Terör örgütünün elinde kaç tane füze bulunmaktadır?

Bu silahların kullanımı ile ilgili eğitim kimler tarafından, nerede, ne zaman verilmiş, halen verilmekte midir?

27 Mayıs 2014 tarihinde Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde 3 helikopterimizin iki kez kilitlenmesi olayının kamuoyu tarafından bilinmeyen detayları nedir?

“Terörün Sona Erdirilmesi ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Tasarısı”nın kabul edildiği böyle bir zamanda terör örgütünün füze edinmesi hakkında neler düşünülmektedir?

Terör örgütünün füzeleri her an kullanmaya hazır olduğuna dair Askeri İstihbarat tarafından hazırlandığı öne sürülen raporun dikkate alınarak neler yapılması planlanmaktadır?

İşte o haber:

Kaynak:Haber Kaynağı