PKK ŞİMDİ DE DOKTOR KAÇIRDI!

PKK ŞİMDİ DE DOKTOR KAÇIRDI!

Gemelkurmay’dan açıklama

Van'da özel bir hastanenin ortaklarından ve doktorlarından olan bir kişinin, maddi menfaat temin etmek amacıyla PKK'lılar tarafından kaçırıldığı belirtildi.

Van'da 8 Ağustos'ta kaçırılan doktorla ilgili Genelkurmay Başkanlığı resmi internet sitesinde açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

"Van Başkale kırsalında faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensubu bir terörist tarafından, Van Merkez'deki işbirlikçiler vasıtasıyla, özel bir hastanede doktor olarak çalışan ve söz konusu hastanenin ortaklarından olan şahsın, Bölücü Terör Örgütüne maddi menfaat temin etmek maksadıyla kaçırıldığı ve halen Başkale kırsalında tutulduğu öğrenilmiştir. Kaçırılan şahsın kardeşi, GSM operatör şirketleri için bölgede '3G' kurulumu yaptığını, Bölücü Terör Örgütü mensupları tarafından faaliyette bulundukları alanlara '3G' sistemi kurulumu yapmaması konusunda tehdit edildiğini ifade etmiştir. Doktor olan şahsın bu nedenle kaçırıldığı değerlendirilmekte olup, aileden 1.000.000 TL para istedikleri öğrenilmiştir."

Kaynak:Haber Kaynağı