PKK Silah Bırakmıyor Yurt Dışına Çıkıyor

PKK Silah Bırakmıyor Yurt Dışına Çıkıyor

CHP'li İNCE: ÖCALAN'IN HAKLARINI İYİLEŞTİRMEK BAŞABAKAN'IN İŞİ DEĞİL
 
Mutlu YUCA- Koray YILMAZDEMİR/ BOLU

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Abdullah Öcalan'a 12 kanallı televizyon verilmesini eleştirerek, "Abdullah Öcalan'ın haklarını iyileştirmek Başbakan'ın görevi değildir. Bu ülkede savcılar uyuyor mu? Bu ülkenin cumhuriyet savcıları nerede? Başbakan bu yetkisini kimden alıyor" dedi.
 
Ankara'dan Yalova'ya giderken Bolu Dağı'nda bulunan bir alışveriş merkezine uğrayan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, tesisleri gezdikten sonra bir kafede gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın teröristlerin geri çekilmeleri sırasında silahlı olmaları durumunda güvenlik güçlerinin müdahale edeceğine yönelik açıklamaları üzerine, şunları söyledi:
 
"Bozdağ, zavallı teröristciklerin can güvenliğini yakından düşünüyor olmalı. O zavallıların başına bir şey gelmemesi için yanlarına bir de koruma verirler diye düşünüyorum. Geldiğimiz nokta çok ilginç. Başbakan, Abdullah Öcalan'a 12 kanallı bir televizyonun verildiğini söylüyor. Haftanın 3 günü spor yapabiliyordu. Şimdi 7 güne çıkarttıklarını söylüyor. Takımının maçlarını seyredebileceğini söylüyor. Ceza İnfaz Koruma Yasası'nın hangi maddesinde böyle bir şey var. Başbakan bu gücü nereden alıyor. Böyle bir yetkisi yok. Abdullah Öcalan'ı hayata döndürdüm diyor. Abdullah Öcalan'ı hayata döndürdüyse hayatını kararttıkları kimler? Başbakanın böyle bir yetkisi yok. Canı istediği gibi bir tutukluya ya da hükümlüye 'televizyon verin' diyemez. Demek ki bazılarına da vermeyin diyor. Bazılarının da suyunu kesiyor. Mustafa Balbay'ı hücreye attırma talimatını Başbakan verdi mi? Abdullah Öcalan'ın haklarını iyileştirmek Başbakan'ın görevi değildir. Bu ülkede savcılar uyuyor mu? Bu ülkenin Cumhuriyet savcıları nerede? Başbakan bu yetkisini kimden alıyor. Hayata küstürdüğü mahkumlar kimler? Başbakan kimden hınç aldı. Öcalan'a özgürlük, Tayip Erdoğan'a başkanlık. Bu pazarlık yürüyor. Kimlerden intikam aldı?"
 
PKK SİLAH BIRAKMIYOR, SADECE YURT DIŞINA ÇIKIYOR
 
PKK'nın silah bırakmadığını ifade eden İnce, "PKK silah bırakmıyor. Sadece yurt dışına çıkıyor. Silahlı bir güç dışarıda bekleyecek. Pazarlık var. İstediklerini yapmazlarsa gelecekler. 'Anayasamı ver' diyor, Türklüğün tanımını değiştir diyor, eğitim dilini değiştir diyor, silahlarımla birlikte sınırın ötesinde bekliyorum diyor. İstediklerimi vermezsen gelirim diyor. Bu barış süreci değildir. Bu Türkiye'nin daraltılmasıdır, Türkiye'nin kıskaç altına alınmasıdır" diye konuştu.
 
TÜRKİYE TESLİMİYETİN İÇİNE GİRDİ
 
Muharrem İnce, Türkiye'nin teslimiyetin içine girdiğini açıklayarak, şöyle konuştu:
 
"Türkiye teslimiyetin içine girdi. Türkiye artık dış politikası, ekonomisi, terörle mücadelesi, güvenliği, Türkiye'de insanların yaşam biçimi artık emperyalist güçlerin elinde. Türkiye bu hükümetle birlikte ideallerinden vazgeçmiş durumda. Batı Trakya'da yurttaşlarımız müftüyü seçemiyor. Camileri tamirat dahi yapamıyoruz. 26 yıldır Atina'da cami açılamıyor ama Türkiye ödün üstüne ödün veriyor. Bir taraftan ruhban okulunu açacağız diyorlar, bir taraftan Türkiye'de özgürlükleri kısıyorlar. İleri demokrasi adı altında ileri faşizmi iliklerimize kadar hissediyoruz. Bütün bunlar da batılıların gözüne girme çabasından başka birşey değildir. Türkiye'nin özgürleşmesi lazım."
 
Muharrem İnce açıklamalarının ardından vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Yalova'ya gitti.