PKK ROKETLE SALDIRDI

PKK ROKETLE SALDIRDI

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Irak Sınırı'nda güvenlik yolu yapım çalışması yürüten iş makinesine roketli saldırı düzenlendi.

TERÖRÜN SEÇİMLERİ ETKİLEMESİNDEN KORKULUYOR

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesi Irak Sınırı'nda güvenlik yolu yapım çalışması yürüten iş makinesine roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda güvenlik önlemi alan uzman çavuş yaralandı. AKP hükümeti ile İmralı'da Tutuklu terör örgütü lideri Abdullah Öcalan arasında başlatılan görüşmelerina ardından sınır dışına çekildiğini açıklayan PKK bir süredir eylemlerine yeniden başladı. Dün bölgede ki şantiyelerden birine ateş açılmasının ardından bu günde, yine bir şantiyeye roket atar ile saldırı düzenledi. BDP yöneticilerinin seçimden sonra PKK'nın yeniden eylemlere başlayacağı yolunda ki imalarının hemen ardından bu saldırıların gelmesi siyasi kulislerde "çatışmaların yeniden başlayacağına" işaretler olarak yorumlanıyor. BDP seçim sürecinde 'güneydoğu'da oylarını artırma çabası içerisinde. Bir kaç gün önce bazı partilerin binalarına ve seçim çalışmalarına saldırıların olması da seçimlerin sert geçeceğini gösteriyor. İşte bölgeden gelen son terör haberi.

BİR UZMAN ÇAVUŞ YARALANDI

Uludere İlçesi Türkiye - Irak sınır bölgesinde, 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'na bağlı Karaçalı üs bölgesindeki yol yapım çalışmalarında kullanılan iş makinesine Irak sınırından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda iş makinesi yakınlarında güvenlik önlemi alan uzman çavuş hafif şekilde yaralandı. Yetkililerin hafif şekilde yaralandı dedikleri uzman çavuşun neden helikopter ile hastaneye yetiştirildiği ise gazetecilerarasında kuşku yarattı. "Uzman çavuş, helikopterle Şırnak'a götürülüp tedaviye alındı" açıklaması yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı