PKK rehineleri yarın bırakacak

PKK rehineleri yarın bırakacak

Terör örgütü PKK'ya yakın internet sitelerine göre 8 kamu görevlisi ve asker, Irak'a giden BDP milletvekillerine yarın teslim edilecek.

Bu sitelerde yer alan ve PKK'dan yapıldığı belirtilen açıklamada, İmralı'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasını çeken Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu, polis memuru Nadir Özgen, astsubay Abdullah Söpçeler, uzman çavuşlar Zinhi Koç ve Kemal Ekinci ile erler Reşat Çeçan, Ramazan Başaran ve Hadi Gizli'nin bırakılacağı belirtildi. 

PKK'lı teröristlerin kaçırıp uzun süredir ellerinde rehin tuttuğu 8 kişinin, 13 Mart çarşamba günü, örgütün kontrolündeki bir bölgede heyete verileceği de internet sitelerindeki açıklamada yer aldı.

TUNCEL: YURTDIŞI YASAĞIM VAR

PKK'nın kaçırıp elinde tuttuğu kamu görevlilerin almak için gidecek heyette yer alan ancak Cizre'de kalan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tunceli, yurt dışına çıkış yasağı olduğu için Irak'a geçemediğini söyledi ve bunu eleştirdi.

Cizre Belediye Başkanı Mustafa Gören ile görüşen Tuncel, "Bizim yurtdışı yasağımız olduğu için gidemedik. Arkadaşlarımız geçti Irak'a, muhtemelen akşam saatlerinde ya da yarın PKK'nın elindeki esirleri alacaklar. Yarın Türkiye'ye getirilmesini bekliyoruz. Sonuç itibariyle bu heyetin bu süreci başarıyla tamamlamış olması bizim acımızdan önemli olan şey bu."

Milletvekili olarak yurt dışına çıkış yasağı bulunmasını 'ilginç' diye niteleyen Sebahat Tuncel, "Hem ilginç, hem parti faaliyetlerini engelleyen bir nokta, Türkiye kamuoyunun takdirine bırakıyoruz, söyleyecek bir şeyimiz yok. Bir milletvekiline yurtdışı yasağı uygulanır mı uygulanmaz mı? Bugün görmüş olduk, uygulanıyor. Diğer arkadaşlarımız gitti kadın temsilcimiz eksik kaldı" dedi.

'TEKNİK' SORUN ÇIKMIŞ

Irak'a giden ve Erbil'deki BDP bürosunda bulunan heyetle heyetle diyalog halinde olduklarını, PKK'nın elindekileri bugün bırakmayacağının anlaşıldığını söyleyen Sebahat Tuncel, "Teknik sorunlar olmuş. Yarın itibariyle Türkiye'ye gelmesini bekliyoruz, bir aksilik çıkmazsa. Bu çalışmaların son aşamasındayız. Bölgesel yönetim bu konuda arkadaşlarımıza yardımcı olacaklar. Sonuç itibariyle bir sorun çıkmadan yarın arkadaşlarımız burada olacaklar. Heyetin PKK'nın elindeki kamu görevlerinin teslim alarak Türkiye'deki ailelerine teslim edeceklerini bekliyoruz" diye konuştu