PKK POLİSLERİ GÖZALTINA ALMAYA KALKIŞTI

PKK POLİSLERİ GÖZALTINA ALMAYA KALKIŞTI

Süreç adı altında süren kandırmaca işleri bu noktaya kadar getirdi

AKP hükümet, “Çözüm süreci” diye PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ile yürüttüğü pazarlıklarların sonucu bu da oldu. PKK sokak ortasında, üstelik polislere gözaltı yapma cesaretine ulaştı. Güneydoğu’da kurtarılmış bölgeler kurmaya, Kürtçe eğitim vermeye başlayan, vergi toplayan, kendi polisini ve yargısını kuran PKK, iki polisi de gözaltına almaya çalıştı. 

POLİS VE ASKER BÖLGEDEN ÇEKİLSİN

Terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK’nın sözde yürütme konseyinin başkanı Sabri Ok, önceki gün hükümeti tehdit ederek, polis ve askerin bölgeden çekilmesini, yasaların bu kurumlara verdiği görevleri yapmamasını, kimseyi gözaltına almamasını, tutuklatmamasını istedi. 

Terörist Ok’un bu tehdidinin hemen ardından gelen, AKP hükümetinin “çözüm” diye diye Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde Türkiye Cumhuriyeti’nin egemenlik hakkını PKK terör örgütüne terkettiğini gösteren, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın “Bölgede alan hakimiyetini kaybettik” sözünü doğrulayan gözaltı girişimi Batman’da yaşandı.

BİR POLİSİ BIÇAKLADI

PKK’nın gençlik kolu YDG-H’nin hükümetin gözü önünde kurulan sözde polis teşkilatı, Batman şehir merkezindeki Bağlar semtinde iki sivil polise önce sözlü tacizde bulundu. Polisler buna karşılık verince teröristler polislerin çevresini sardı. Çevreden gelen PKK sempatizanlarıyla birlikte sayıları 40 bulan teröristler polislerin silahlarına el koymaya ve gözaltına almaya çalıştı.

ARBEDE ÇIKTI

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde görevli polislerin direnmesi üzerine arbede çıktı. Arbede sırasında teröristler bir polisi bıçakladı. Aktifhaber.com’un haberine göre; olaya tanık olan vatandaşların emniyeti araması üzerine olay yerine gelen polis ekipleri PKK’lıları dağıtarak iki polisi kurtardı.

Kaynak:Haber Kaynağı