PKK MUŞ'TA TERÖR ESTİRİYOR!

PKK MUŞ'TA TERÖR ESTİRİYOR!

Varto-Karlıova karayolunu ulaşıma kapatan göstecilerin çıkardığı olaylarda askeri araçlar yandı bir çok asker yaralandı.

Sabah saatlerinde Varto-Karlıova karayolunun Leylek köyü mevkisinde toplanan ve yoldan geçen araçları durdurarak kontak anahtarlarına el koyan bir grup, akşam saatlerinde İlçe Özel İdaresine ait bir iş makinesi ile bir şahsa ait kamyonu ateşe verdi.

Karayolunun ulaşıma açılması için yapılan uyarılara rağmen dağılmayan grup, jandarma ekiplerine taş ve molotofkokteyli ile saldırdı.

Ekipler havaya ateş açarak, gruba dağılmaları için basınçlı su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda atılan taşlardan dolayı 11 asker yaralanırken, olay yerindeki iki askeri zırhlı araç ise büyük hasar gördü.

Yaralı askerler olay yerine çağrılan ambulanslarla Varto Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastane önünde de çöp konteynerlerinden barikat kuran bir grup da yoldan geçen polis araçlarına taşla saldırıdı.

musvarto.jpg

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gösteriler sırasında çıkan olaylarda atılan taşlardan dolayı, 11 askerin hafif şekilde yaralandığını belirtti.

Güvenlik güçlerinin olaya hakim olduğunu ve göstericilerin tamamen dağıldığını ifade eden Büyükersoy, şu anda gösterinin sona erdiğini ve Varto-Karlıova karayolunun tamamen ulaşıma açıldığını bildirdi.

Teröristler 3 aracı ateşe verdi

Bu arada Beytüşşebap ilçesinde askeri birliğe malzeme taşıyan 3 kamyon teröristlerce yakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Çığlıca köyü yakınlarında askeri birliğe malzeme taşıyan 3 kamyon, bir grup terörist tarafından durduruldu.

Sürücüleri indirip araçları ateşe veren teröristler, daha sonra kaçtı.

Güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı.

Kaynak:Haber Kaynağı