"PKK Legal Siyaset Yapacak"

"PKK Legal Siyaset Yapacak"

Diyarbakır'da uyuşturucu ve fuhuşa dikkat çekmek amacıyla BDP tarafından düzenlenen yürüyüşte yüzünü kapatan bir grup ile polis arasında gerginlik çıktı.

POLİS MÜDÜRÜ: SÜRECE CANIM KURBAN

Polis Müdürü, BDP'lilere hitaben yaptığı anonsta, "Sizden rica ediyorum. İşleyen bir süreç var. Bu sürece zarar vermeyelim" dedi. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ise kalabalığa hitaban yaptığı konuşmada, "Barışı sağlarsak, PKK legal siyaset yapacak, burada olacak" dedi.

Bu kez BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile görüşen Emniyet Müdürü Süleyman Hançerlioğlu, "Ben burada devleti temsilen görev yapıyorum. Siz demokratik hakkınızı kullandığını söylüyorsunuz. Yüzü kapalı, eli flamalılar ne zamandan beri anayasal hak oldu? Süreçten bahsediyorsunuz. Sürece benim de canım kurban. Ama böyle süreç yürütülmez ki. Bugün kimse, kimseyi üzmesin, müdahale de olmasın. Bana müzakerede söz veriyorsunuz, sözünüzü tutmuyorsunuz" dedi.

Yüzü maskeli grubun, kalabalığın arasından çıkarılmasını isteyen polis müdürü, ayrıca yasadışı sloganların atılmamasını istedi. Bunun üzerine yürüyüşe son veren BDP yetkilileri basın açıklamasını Turgut Özal Bulvarı üzerinde yapmaya karar verdi.

KIŞANAK: BARIŞI SAĞLARSAK PKK LEGAL SİYASET YAPACAK
Yürüyüş kortejinin önünde bulunan seçim otobüsüne çıkan Gültan Kışanak, yürüyüşün polis tarafından engellenmesini kınadıklarını söyledi. Demokrasi ve özgürlüğün olmadığı ülkenin başının beladan kurtulmayacağını belirten Kışanak, "Bugün eğer demokratik mücadele süreci başladıysa, herkes buna saygı duyacak. Demokratik mücüdelede, gençliğe yer açmalıyız.

Yıllarca bu ülkede gençliğin önünde sadece ölme ve öldürme siyaseti vardı. Bunu tersine çevirmek istiyoruz. Kürt gençleri demokratik mücadele içinde var olmak istiyorlar. Bunun önüne çıkartılan engeller barışın önüne kurulmuş engeldir. Bu ülkenin ve Kürt halkının gerçekleri var. Devlet eğer Kürt sorununu 'çözeceğim' diyorsa, barış için sayın Öcalan ile görüşüyorsa, bu mücadelenin sembollerine, sayın Öcalan'a da, demokratik mücadeleye de yer açmak zorundadır. Demokratikleşmeyi, barışı sağlarsak, normalleşme sürecine geçersek, PKK da legal siyaset yapacak, burada olacak. Bu nedenle eski yaklaşımlarla, yöntemlerle yeniden çatışmacı yöntemlerle bu süreci ilerletemeyiz. Herkes oturup düşünecek" diye konuştu.