PKK konusunda devletin hiç mi kabahati yok?

PKK konusunda devletin hiç mi kabahati yok?

ALMANYA'da yaşayan Türklerle buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) üyelerinin yargılandığı dava ile ilgili olarak, "Bu Almanya için bir demokrasi sınavıdır" d

DAVAYI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

ALMANYA'da bir dizi temasda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Köln'de üniversite öğrencileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Kervansaray Restoran'da yaklaşık yüz kişinin katıldığı toplantıda konuşan Kurtulmuş, Almanya'da 8'i Türk 10 kişiyi öldüren Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü (NSU) üyelerinin yargılandığı dava ile ilgili olarak, "Bu Almanya için bir demokrasi sınavıdır" dedi. 

Numan Kurtulmuş, Almanya'da ırkçıların yargılandığı NSU davası hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: 

"Dava Türkiye tarafından yakından takip ediliyor. Mahkeme süreci devam ettiği için bununla ilgili çok fazla konuşmak istemeyiz. Ancak dileriz ki mahkemeler adaletli bir karar ortaya çıkarsınlar ve suçlular arkalarındaki karanlık odaklarla birlikte ortaya çıksın. Öte yandan Alman toplumunun birlikte yaşama iradesi ve Alman toplumunun demokratik standartlarını yükseltmesi bakımından da bu mahkemelerin adaletle sonuçlanması önemlidir. Bu özellikle Alman toplumu, Avrupa toplumu içerisinde artmakta olan ırkçılığa karşı da verilecek en somut cevaptır. Gerçekten Avrupa'nın en önemli meselesi ırkçılık meselesidir. Umarım bu mahkemeler ırkçılığa karşı Alman yargı sisteminin ciddi şekilde set çektiğini ortaya koyarlar."

Kurtulmuş ayrıca, Almanya'daki Türklere çifte vatandaşlık gibi sorunlarda seslerini daha fazla çıkarmaları tavsiyesinde bulundu.

KIYAMETE KADAR BERABER YAŞAYACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş,Türkiye'deki barış süreci konusunda şunları söyledi:

"Türkiye'de eyalet sistemine filan geçmiyoruz. Bunlar tamamen dezenformasyondur. Osmanlı eyalet sistemi ile farklılıkları bir arada tutmayı başarmıştır. Bugün böyle bir şeyin söz konusu olmadığını ifade etmek isterim. Savaş ortamında Türkiye bölünmemişse barış ortamında mı bölünecek? Bu yanlış bir algıdır. Bizim ülkemizde yaklaşık 30 yıl süren bir savaş var ve hangi ülkelerin destek verdiğini siz benden daha iyi biliyorsunuz. Rahmetli Eşref Bitlis Paşa bir gün demişti ki; 'Keçilerin bile geçmediği yerlerde uçak bataryaları var. Bunları buralara kim koydu?' Bu kadar dış desteğe rağmen terör Türkiye'yi bölememişse bundan sonra bölmeye kimsenin gücü yetmez. Bizim ortak medeniyetimiz var. Biz Türkler bu ortak medeniyete ne kadar sahipsek aynı oranda Kürtler de, Lazlar da, Çerkezler de sahiptir. Zaten böyle olduğu için ayrılık şarkılarının hiçbirinin Türkiye'de karşılığı olmadı. Bundan sonra da aynı milletin çocukları olarak kıyamete kadar beraber yaşayacağız. 

PKK'NIN KUCAĞINA İTİLDİLER

PKK işi bu hale getirdi ama, işin bu hale gelmesinde Türkiye'nin resmi politikalarının hiç mi kabahati yok? PKK önceden Kürt siyasetini güden küçük örgütlerden birisiydi. Ama Diyarbakır'ın 12 Eylül cezaevlerinde öyle işkenceler yapıldı, öyle haksız uygulamalar yapıldı ki insanlar mecburi istikamet PKK'nın kucağına itildiler. Ben köyleri yakılmış insanları, köy meydanında dışkı yedirilmiş insanları görmüş birisi olarak söylüyorum. Bunlar tabii ki yasal değil, bazı kirli çetelerin yaptığı işlerdi. İhtilalin önemli adamları, 'Bu memlekette Kürt yoktur' diyerek insanların kimliklerini inkar ettiler. İnsanların çocuklarına dilediği ismi verilmesine yıllarca engel olundu. İnşallah Türkiye şimdi bunlardan kurtuluyor. Anadili ana sütü kadar helaldir. Çünkü hiçbirimiz hangi anadili konuşacağımızı seçerek dünyaya gelmedik."