PKK EYLEME GEÇTİ ATEŞ AÇTI PUSU KURDU

PKK EYLEME GEÇTİ ATEŞ AÇTI PUSU KURDU

2’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldı.

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde Irak sınırında bulunan Kale Tepe Mevkii'ndeki askeri birliğe PKK'lılar tarafından taciz ateşi açıldı

 

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sitesinden konuyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, bölücü terör örgütü mensupları tarafından Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar Köyü'nün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2’nci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açıklamada, "Unsurlarımız tarafından açılan ateşe derhal karşılık verilmiştir. Bölgeye Hakkâri Otluca'dan AH-1W Kobra taaruz helikopteri ve insanlı keşif uçağı sevk edilmiştir" denildi.

PATLAYICI BULUNDU

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında yer alan diğer bilgide ise, Siirt'in Pervari İlçesi Düğüncüler Köyü Doğan Üs Bölgesi yolunun 20’nci kilometresinde karayoluna yaklaşık 40 metre uzaklıkta açıkta kablo görüldüğü belirtildi. Açıklamada, "Kablo ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucunda, karayolu üzerinde bir adet kablo ile uzaktan komutalı tuzaklanmış 12 kg’lık mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gr’lık TNT kalıbı ile yapılmış bir EYP tespit edilmiştir. Çevrede yapılan detaylı arama sonucu, saat 09.30 sularında birinci noktaya 200 m mesafede, önceden mevzi olarak kullanılmış bir bölgede, kayaların arasında gizlenmiş toprağa gömülü vaziyette, bir adet basma düzenekli 2 kg'lık piknik tüpü ile yapılmış ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı