PKK DEHŞET SAÇTI

PKK DEHŞET SAÇTI

Hükümetin “çözüm süreci”ni durdurmasının ardından PKK, barbar ve kanlı yüzünü yine gösterdi. Örgüt dört ilçede yolları kesti, polislere ateş açtı, TIR’lar ve kamyonları ateşe verdi.

Hükümetin “çözüm süreci” diye nitelediği İmralı pazarlıklarını durdurmasının ardından PKK terör örgütü barbar ve kanlı yüzünü yine gösterdi.

Gazetecileronline'da yer alan habere göre; Örgüt Iğdır, Doğubeyazıt, Pervari’de yolları kesti, polislere ateş açtı, TIR’lar ve kamyonları ateşe verdi, bir İranlı şoförü yaraladı. Nusaybin’de yüzü maskeli teröristler, barikat kurup yolu trafiğe kapattı.

Terör örgütünün şehir yapılanması ve çatı örgütü niteliğindeki KCK dün ateşkesin bittiğini ilan etti. KCK’den yapılan açıklamada, “gerilla” diye nitelediği teröristlerin 2013 Nevruzu’nda ilan ettiği ateşkese büyük bir titizlikle uyduğu savunularak, “Ancak Türk devleti ‘Ben devletim, bildiğimi yaparım’ diyerek ateşkese uymamış, sürekli çatışmalara yol açacak edimlerde bulunmuştur" iddiasında bulunuldu.

Açıklamada, “Hareketimizin demokratik siyasal çözümdeki ısrarını ve ateşkes konusundaki titiz yaklaşımını istismar ederek karakol, yol ve baraj yapımlarını hiç durdurmamış, özellikle seçim sürecindeki dikkatli ve sabırlı yaklaşımımızı fırsat bilerek bu yönlü çalışmalarını hızlandırmıştır” iddiasına da yer verildi.

Kolayca militan toplayabilmek için Güneydoğu’da yoksulluk ve işsizliğin sürmesini isteyen, bunun için baraj ve altyapı yatırımlarını engellemeye çalışan örgütün açıklamasında, “Bundan sonra tüm barajlar, baraj yapımında kullanılan araçlar gerilla güçlerimizin hedefinde olacaktır" denilerek terör eylemlerine başlanacağı açıklandı.

PKK’nın, 7 Haziran Seçimleri ile ortaya çıkan Kürt sorununa siyasi çözüm şansını da sabote ederek HDP’nin barış yanlısı kimliğine de ağır bir darbe indiren, MHP’nin aldığı uzlaşmaz tutumu haklı çıkaran barbar eylemleri dün KCK’nın ateşkesin bittiği açıklamasının ardından yaşandı. 

PKK’lı bir grup önceki gece yarısı Doğubayazıt- Gürbulak ile Doğubayazıt- Iğdır karayolunda eş zamanlı molotof kokteylli eylem yaptı. Terörist grubu, Doğubayazıt- Iğdır karayolunda TIR’ları durdurarak bölücü propaganda yaptı. Teröristler daha sonra  gıda malzemesi taşıyan TIR’ı ateşe verdi. Bu sırada olay yerine gelen jandarma ile teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Teröristler aynı saatlerde Türkiye-İran sınırında bulunan Gürbulak Sınır Kapısına yaklaşık 20 kilometre mesafede TIR’ları durdurdu. Teröristler TIR’ları kalaşnikof tüfeklerle taradı, molotof kokteyli attı. Olayda 2 TIR yanarak kül oldu. Siirt’in Pervari ilçesinde 4 kamyonun yolu yine terör örgütü mensubu bir grup tarafından kesildi. Teröristler kamyonları ateşe verdi.

Mardin’in Nusaybin ilçesinde, Türkiye-Suriye sınırında kazılan hendekleri protesto için Midyat Yolu Caddesi’nde toplanan yüzü maskeli PKK’lı teröristler, barikat kurup yolu trafiğe kapattı. Olay yerine gelerek PKK’lı teröristlere uyarıda bulunan polis ekibine havai fişek ve el yapımı patlayıcıyla karşılık verildi. Sırtında “intikam birimi” yazan bir PKK’lı teröristin elindek silahı polise karşı salladığı görüldü.

Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Okçular köyündeki jandarma karakoluna onarım amacıyla kum taşıyan 4 kamyon, Hasantepe mevkiinde teröristler tarafından durdurulup yakıldı.

PKK dehşet yaratan saldırılarla, demokrasi ve özgürlük yanlısı, barışçıl mesajlarıyla 6 milyon kişinin oyunu alarak meclis girmeyi başaran HDP’nin imajına ağır bir darbe indirmiş oldu. Kürt sorununa siyasal çözüm isteyen PKK’nın saldırıları sürdermesi halinde, HDP’yle siyasi çözüm şansını ortadan kaldıracak. 

Saldırılar, MHP’nin yan yana gelmeyi dahi reddettiği HDP’ye karşı takındığı uzlaşmaz tutumu da halkı çıkardı.

Saldırılar, 2007’de beri kutuplaşma, gerginlik yaratarak iktidarını sürdüren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın PKK’nın Güneydoğu’da şantiyeleri basarak, çalışanları kaçırarak, iş makinelerini ateşe vererek yatırımları engellediğini belirtti konuşmalarını da haklı çıkarıyor.

Saldırılar aynı zamanda, seçim kampanyaları sırasında, başta Ağrı’da askerlerin PKK’nın tuzağına düşürülmeye çalışılması olmak üzere PKK’yı kışkırtarak çatışmalar çıkarmaya, bu yolla AKP’nin oylarını artırarak kendi iktidarını sürdürmeye çalışan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sarayının istediği türden saldırılar. “Bu da sarayla PKK çatışma ortamının yeniden başlaması konusunda anlaştı mı, yoksa PKK sarayın oyununa mı geldi” sorularını gündeme getirdi.