PKK ÇATIŞMASINDA SON DURUM;1 ÜSTEĞMEN 3 UZMAN ÇAVUŞ YARALI

PKK ÇATIŞMASINDA SON DURUM;1 ÜSTEĞMEN 3 UZMAN ÇAVUŞ YARALI

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timlerin...

YOLLAR TUTULDU, HELİKOPTERLER UÇUYOR

Ağrı'nın Diyadin İlçesi'ne bağlı Yukarı Tütek Köyü'nde bu sabah PKK'lıların askerlere ateş açması sonucu 1 üsteğmen ile 3 uzman çavuşun yaralanmasından sonra bölgeye sevk edilen takviye timlerin operasyonu sürüyor.

ASKERİ HELİKOPTER İEL OPERASYONA DESTEK VERİLİYOR

Diyadin ile Yukarı Tütek'e giden yol üzerindeki ilk köy olan Boyalan'da konuşlanan askerler, bölgeye giriş çıkışları kontrol altına aldı. Askeri helikopterler bölgede operasyona destek veriyor.

Güvenlik güçleri, olası saldırıya karşı güvenlik önlemi alırken Yukarı Tütek Köyü'ne 15, Diyadin'e 4 kilometre uzaklıktaki Boyalan Köyü'nde yaşayan 70 yaşındaki Ahmet Çifti, oğlunun da KKTC'de asker olduğunu ve yaşanan olaylara üzüldüğü söyleyerek ağladı.

HDP İL BAŞKANI: ONLAR DA ŞENLİĞE KATILACAKTI

Diyadin'in Boyalan Köyü'ne gelen HDP Ağrı İl Başkanı Sabri Tayfur bugün Yukarı Tütek Köyü'nde 'Bahar Festivali' ve fidan dikme etkinliğini planlandığını anlattı.

PKK'lıları kastederek "Onlar da şenliğe katılacaktı" diyen Sabri Tayfur, Boyalan Köyü'ne geliş nedenini açıklarken şöyle dedi:

BİZ PARTİ OLARAK "KAOS"ORTAMINI BERTARAF ETMEK İÇİN BURADAYIZ

"Biz parti olarak bu tür kaos ortamını bertaraf edebilmek için de buraya geldik. Özellikle Diyadin merkezde sivil kesimi tamamen durdurduk. Sadece heyet olarak buraya geldik. Bu savaşın önüne geçebilmek için, insanların ölmemesi için kendimizi kalkan olarak ortaya atacağımızı söyledik. PKK ile devlet güçleri arasında çatışma çıktığını söylüyorlar. Onlar da burada şenliğe katılacaktı" diye konuştu.

İLK GÖRÜNTÜLER

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

Kaynak:Haber Kaynağı