PKK Bu Kadar Patlayıcı İle Ne yapacak ?

PKK Bu Kadar Patlayıcı İle Ne yapacak ?

NEYE HAZIRLANIYORLAR

Son haftalarda sık sık yakalanan patlayıcı yüklü araçlara bir yenisi daha eklendi. Geçen hafta Bingöl'de 170 kg patlayıcı yüklü aracın yakalanması ardından, bir aracın kaçtığı istihbarat raporlarına göre 2 aracın da arandığı açıklaması yapılmıştı. Bu defa 350 kg patlayıcı, aynı arçta çeşitli yaşam ve lojistik malzemeler ile birlikte Hakkari Yüksekova'da ele geçirildi. PKK'nın"çekilmeyi durdurduk"" açıklamasının hemen ardından gelişen bu olayda," PKK yeniden savaşa mı hazırlanıyor", soruları akla gelmeye başladı.

PKK DAĞ KADROSUNU GÜÇLENDİRME PLANLARTI MI YAPIYOR ?

Patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve yaşam malzemelerinin Yüksekova İlçesi'nde geçen 6 Eylül'de ele geçirildiği bildirildi.
 
Behçet DALMAZ/HAKKARİ
 
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 'Dur' ihtarına uymayarak kaçan ve takip sonucu durdurulan sürücü yönetimindeki araçta yapılan aramalarda, patlayıcı yapımında kullanılan 350 kilo amonyum nitrat, plastik bidonlara yerleştirilmiş 500 kilogram peynir, 323 kutu konserve, ayakkabı ve uyku tulumu ile el yazması ve basılı örgütsel doküman ele geçirildi. Konuyla ilgili bir kişi tutuklandı.

ÖRGÜTSEL DÖKÜMANDA ELE GEÇİRİLDİ
 
Hakkari Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, örgüt kimliği hakkında bilgi verilmezken, patlayıcı madde yapımında kullanılan amonyum nitrat ve yaşam malzemelerinin Yüksekova İlçesi'nde geçen 6 Eylül'de ele geçirildiği bildirildi. Açıklamada, "Yüksekova Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 6 Eylül 2013 Cuma günü yürütülen kontroller sırasında bir aracın görevlilerin ikazına uymayarak kaçması sonucu, kovalamacayla durdurularak açık ve gizli bölmelerinde yapılan aramalarda, bölücü terör örgütünün kırsal kadrolarına aktarılmak üzere hazırlanmış bomba yapımında kullanılan amonyum nitrat maddesi, bol miktarda yaşam malzemesi ve örgütsel döküman ele geçirilmiş ve bir şüpheli yakalanmıştır. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan adli tahkikat neticesinde şüpheli şahıs, 9 Eylül 2013 günü çıkarıldığı Van'da çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştır" denildi.

HANGİ AMAÇLA NEREDE KULLANILACAK
 
Hakkari Valiliği, bazı internet sitelerinde, 'Hakkari'de 300 kilo TNT ele geçirildi' haberlerinin de yer aldığını hatırlattığı açıklamada, ele geçirilen malzemeleri şöyle sıraladı:
 
"350 kilo amonyum nitrat maddesi, plastik bidonlara yerleştirilmiş 500 kilogram peynir, 323 kutu konserve, ayakkabı ve uyku tulumu, el yazması ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir."