PKK ALMANYA'DA MİLİTAN TOPLUYOR

PKK ALMANYA'DA MİLİTAN TOPLUYOR

PKK Almanya'dan militan topluyor

ALMAN Der Spiegel dergisi, IŞİD'e karşı mücadele etmek amacıyla Almanya’da PKK’nın militan topladığı iddiasını gündeme taşıdı. Derginin güvenlik kaynakları raporlarına dayanarak verdiği habere göre, Suriye’de IŞİD’e karşı savaşmak amacıyla şu ana kadar 50’den fazla kişi Almanya’dan ayrıldı.

SAVAŞMAK İSTEYENLERİN SAYISI HIZLA ARTIYOR

Dergi, güvenlik birimleri tarafından hazırlanan raporlarda, PKK saflarına katılarak IŞİD’e karşı savaşmak isteyen Kürtlerin sayısının son günlerde hızla arttığına dikkat çekildiğini belirtiyor.

MİLİTANLARI TÜRKİYE’DE EĞİTİYOR

Derginin gündeme taşıdığı habere göre, özel eğitimli kişiler Almanya’da IŞİD’e karşı savaşmaya hazır gönüllüleri topluyor. Belçika ve Hollanda’da psikolojik hazırlıktan geçirilen militanlar daha sonra Irak üzerinden Türkiye’ye geçerek burada silahlı eğitim alıyorlar.

AYIRT EDİLMELERİ ZOR

Dergiye konuşan bir güvenlik elemanı, normal seyahat eden kişilerden PKK saflarına katılmak üzere Almanya’yı terk eden Kürtleri ayırt etmekte zorlandıklarını, sosyal medyada IŞİD’e katılan aşırı dinciler gibi fotoğraf da paylaşmadıkları için tespit edemediklerini belirtiyor.

ALMANYA’DA TÜRK VE ABD HEDEFLERİNE SALDIRI OLABİLİR

Polis ve Anayasayı Koruma Örgütü tarafından Kürtler arasında huzursuzluğun arttığına dair raporlar hazırlandığına dikkat çekilen haberde, Kobani’nin düşmesi durumunda, Almanya’daki Türk ve ABD hedeflerine saldırılar olabileceği uyarısı yapılıyor. Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanlığı tarafından ise, Kürtler ile Selefiler arasında çatışma çıkma ihtimaline yönelik raporlar hazırlandığı, derginin gündeme taşıdığı haberler arasında yer alıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı