Piyasaya çıkar çıkmaz toplatıldı

Piyasaya çıkar çıkmaz toplatıldı

İlk sayısı yayınlanan "Devrimci Yol'da Devrimci Gençlik" dergisi somut herhangi gerekçe gösterilmeden 'doğal olarak' örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla toplatıldı!

 Üniversite öğrencileri tarafından yayınlanan, “Devrimci Yol’da Devrimci Gençlik” adlı dergi, piyasaya çıkar çıkmaz toplatıldı. 

Radikal Gazetesi'nden İsmail Saymaz'ın haberine göre Adana 1 No’lu Hakimliği’nin aldığı kararda, herhangi bir yazıyı delil göstermeden, derginin bütünü suçlu ilan etti.

Dergide, yıllar önce dağılmış Devrimci Yol adlı örgütün propagandası yapıldığı savunularak,“Kışkırtıcı faaliyetlerde kullanılabileceği” savunuldu.Fakat nasıl bir “kışkırtmanın” olabileceği belirtilmedi.

Avukat Erman Öztürk, derginin herhangi bir yazı nedeniyle değil, bütünü nedeniyle toplatıldığını belirterek, “Soyut bir gerekçe gösterilmiş, ‘Bu zaten şöyle bir dergidir’ demişler. Tümüyle hukuksuz bir karar.

Bunun Gezi Parkı süreciyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. AİHM’de devlete ceza geliyor bu toplatma kararlarından. Buna rağmen bu tavırlarını sürdürüyorlar. Yaşanan toplumsal duyarlılık ortamında muhalif yayınların, düşüncelerin halkla buluşmasını engellemek için ellerinden geleni yapıyorlar” diyor.