PİŞKİN BAKANIN İSTİFASI İSTENDİ

PİŞKİN BAKANIN İSTİFASI İSTENDİ

Davutoğlu'nun daveti üzerine kendisi ile 1,5 saat görüşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bakanların istifalarını istedi.

 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun Ankara'daki patlamada ölü ve yaralı sayısını açıklamasının ardından 'sağlıklı bir süreçle sandığa gitmeyi temenni ediyorum' sözleri dikkat çekti.

İSTİFA EDECEK MİSİNİZ ?

Basın mensunun İçişleri Bakanı Selami Altınok'a 'istifa etmeyi düşünüyor musunuz?' sorusu üzerine Altınok 'Güvenlik zaafiyeti yoktur' diyerek istifayı düşünmediğini belirtti. Adalet Bakanı Kenan İpek'in sorunun ardından gülümsemesi dikkat çekti.

SOSYAL MEDYADA BÜYÜK TEPKİ

96 Kişinin vahşi bir şekilde katledilmesinin üzerinden saatler geçmeden sorumlular adına ilk açıklamayı yapmak üzere medyanın karşısına geçip hoşuna gitmeyen soruyada "gülerek" tepki vermesi tüm vatandaşların kanını beynine sıçrattı. Sosyal medyada Erdoğan'ın Belediye başkanlığı sırasında aldığı ceza yüzünden yattığı hapishanenin müdürü olduğu konuşulan kenan İpek'in istifa etmesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU'DA DAVUTOĞLUNDAN İSTİFASINI İSTEDİ

page_kilicdaroglu-gulen-adalet-bakani-istifa-etmeli-icisleri-bakani-istifa-etmiyorsa-azledilmeli_759957360.jpg

Davutoğlu'nun daveti üzerine kendisi ile 1,5 saat görüşen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu bakanların istifalarını istedi. İşte ayrıntılar.

BAKANLAR İSTİFA ETMELİDİR

3 bakan TV ekranına çıktılar, açıklamalarda bulundular. Bir gazetecinin 'Bir güvenlik açığı var mıydı, gerekli önlemler alınmış mıydı?' sorusu üzerine, İçişleri Bakanı güvenlik açığının olmadığını, önlemlerin alındığını ama önlemlerin Kızılay'da alındığını açıkca itiraf etti. Davutoğlu'na, bu ağır sonucu doğuran ve bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanı'nın mutlaka istifa etmesi gerektiğini söyledim. Bakan görevinden ayrılmalıdır. Şunu da hatırlattım, demokrasi olmayan Arabistan'da bile Kral belli kararlar alırken, biz kendi ülkemizde 95 kişinin hayatını kaybettiği bir olayda kimi sorumlu bulacağız karşımızda? Bu işin siyasi sorumlusu kim? Bilenen kuraldır, siyasi sorumlu ülkeyi yönetendir. Sayın bakan görevinden ayrılmıyorsa, azledilmesi gerektiğini de ifade ettim."

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı