PFDK'nın Skandalını Tahkim Kurulu Kurtardı

PFDK'nın Skandalını Tahkim Kurulu Kurtardı

Fenerbahçe Spor Kulübüne, küfür edildiği gerekçesiyle 1 Maç seyircisiz oynama cezsası veren Pfdk'nın ayıbını Tahkim kurulu kapattı.

 Süper Ligin 18. Haftasında oynanan Fenerbahçe SK - Torku Konyaspor maçında küfür edilmemesine rağmen "Küfür edildi" gerekçesiyle ceza vermek isteyen PFDK 1 maç seyircisiz oynama cezası vermişti. Ancak hemen akabinde Urfaspor'un Tahkim Kuruluna yaptığı itiraz sonucu "disiplin ihlalinin, FDT'nin 52/1.maddesinde yapılan mevzuat değişikliğinden sonra gerçekleşmiş" olmasından dolayı Urfaspor'un cezasını kaldırmıştı. Bu olaydan sonra Fenerbahçe'ye verilen bu haksız ve mesnetsiz cezanın da kaldırılıp kaldırılmayacağı taraftarlar arasında merak konusu olmuştu. Hukuken kaldırılması gereken bu ceza ülkemiz Hukuğunun hali de göz önüne alındığında taraftarların pek de umudu yoktu. Tahkim Kurulu PFDK'nın bu taraflı tutumuna ortak olmamayı tercih ederek Urfaspor için geçerli olan gerekçeyi doğal olarak Fenerbahçe için de geçerli sayarak bu cezayı kaldırdığını resmi sitesinde ilan etti. 

Bu karar taraftarlar arasında olumlu olarak karşılansa da Hiç küfür edilmeyen bir maçta 40.000 TL para cezasına çarptırılan Fenerbahçe SK ile 90 dakika boyunca hiç durmadan küfür eden Trabzonspor'a da 40.000 TL para cezası verilmesi PFDK ve Tahkim Kuruluna olan güvensizliğin devam etmesini sağladı.

İşte Tahkim Kurulunun yeni cezaları;




Kaynak:Haber Kaynağı