PEYGAMBERE HAKARET  ERDOĞAN’A DUA

PEYGAMBERE HAKARET ERDOĞAN’A DUA

Bakan Ala, Cumhurbaşkanı Adayı Olan Başbakan Erdoğan’a Dua Etti

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Iğdır’dan karayoluyla geldiği Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde çeşitli incelemelerde bulundu. İlk olarak Ahmedi Hani Türbesini ziyaret eden Bakan Ala, çıkışta gazetecilerin sorusu üzerine Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimleri kazanması için dua ettiğini söyledi. Beraberindeki heyetle birlikte Ahmedi Hani Meslek Yüksekokulu'nun inşaatını gezen İçişleri Bakanı daha sonra Doğubayazıt Kaymakamlığı tarafından İshak Paşa Sarayı’nın karşısında yapılacak Ahmedi Hani Kent Müzesinin temel atma törenine katıldı.

DHA'nın haberine göre; Bakan Ala, olağanüstü güvenlik önlemlerinin alındığı temel atma töreninde çözüm sürecine değinerek, 2000’li yılların başında Ahmedi Hani isminin bir parka verilip verilmeyeceğinin tartışıldığını, ancak şimdi Kültür Bakanlığı tarafından Ahmedi Hani’nin kitaplarının yayımlandığını söyledi. Bakan Ala “Her edebiyatseverin okuması gerektiğine inandığım Mem û Zin, Kültür Bakanlığımız tarafından tercüme edilerek yayınlanmıştır. Bunu geç kalınmış bir kadirşinaslık olarak görüyorum. Ama Türkiye’nin geldiği yeri belirtmesi bakımından da değerli buluyorum. Bu bakımdan bu tören benim için çok anlamlı” dedi.

MİLLETVEKİLİ SALMAN'DAN KÜRTÇE VE TÜRKÇE KONUŞMA

İsrail’in Gazze’ye yönelik başlattığı operasyonları eleştiren Bakan Ala’nın konuşmasından sonra AK Parti Ağrı milletvekili Fatma Salman,Türkçe ve Kürtçe konuşma yaparak çözüm sürecine değindi. Fatma Salman “Bizler eskiden Kürtçeyi konuşurken başımıza bir şey gelecek kaygısı yaşardık. Ben bir anneyim. Oğlumda birkaç ay sonra askere gidecek. Dağa giden yada ve askerde ölen her gencin ölümü Türkiye’ye çok ciddi acılar veriyordu. Çözüm süreci nefes, barış, huzur ve kardeşlik getirdi. Yıllar önce bu dağlarda çatışmaların sesini duyardık. Şimdiyse Kuran sesi duyuyoruz" diye koınuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala törenin ardından İshak Paşa Sarayını ve esnafı ziyaret ederek Ağrı’ya geçti.

Kaynak:Haber Kaynağı