PETROL YİNE DÜŞTÜ TANER YILDIZ VATANDAŞI BÖYLE APTAL YERİNE KOYDU

PETROL YİNE DÜŞTÜ TANER YILDIZ VATANDAŞI BÖYLE APTAL YERİNE KOYDU

Yaptığı bu açıklama ile tüketiciye petrolde meydana gelen % 100 oranına yakın düşüş sanki yansıtılmış gibi müjde veren bakan yine tüketiciyi aptal yerine koydu

Cuma HİKMET

Brent ham petrolünün varil fiyatı Temmuz 2009'dan bu yana ilk defa 60 doların altına inerek 59.63 dolara kadar geriledi. 6 ayda 100 % e yakın düşen petrol fiyatları Türk Vatandaşına yansıtılmadı. Enerji bakanı Taner Yıldız ise açıklamasında deponun daha ucuza dolduğunu söylerek tğketiciyi yine aptal yerine koydu.

YATI BAZ ALINAN ABD PETROLÜ 60 DOLARIN ALTINDA

Brent daha sonra yeniden 60 doların üzerine çıkarak 60.14 dolara yükselirken, ABD hafif hampetrolünün varil fiyatı da, 54.75 dolar ile 55 doların altını test etti. ABD petrolü daha sonra 55.15 dolara çıktı.

ENERJİ BAKANI GÖZ BOYADI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "6 ay içerisinde benzinde 9 kez toplam 81 kuruş, 7 kez de motorinde toplam 71 kuruş indirime gidilince 280 liraya dolan 55 litrelik bir benzin deposu şu anda 236 liraya doluyor. 246 lira dolan motorin de 207 liraya doluyor" dedi.Yaptığı bu açıklama ile tüketiciye petrolde meydana gelen % 100 oranına yakın düşüş sanki yansıtılmış gibi müjde veren bakan yine tüketiciyi aptal yerine koydu. Aslında petrolde meydana gelen düşüş, saraydı, uçaktı, makam araçları ve koruma masrafları olarak har vurup harman savuran AKP hükümetinin açıklarını kapatma fırsatı olarak değerlendirileceği anlaşılıyor

 BAKANIN İTİRAFI

Son 6 ay içerisinde 115 dolardan başlayan ham petrol varil fiyatı bugün 60 dolarlara geldi. Bunun sürdürülebilir oluşu çok önemli. Biz 30 dolara inse de tüketici ülke olarak seviniriz ama üreticilerin bir kısımı belirli bir maliyetin altına indikten sonra üretimlerini durduruyorlar. O zaman arz düşüyor, arz düştüğü içinde fiyatlar yükseliyor." diyerek petrolde meydana gelen fiyat düşüşünü % 100 e yakın olduğunu itiraf eden bakan Yıldız, Fiyatlarda ki indirimin % sini vermeyerek cinlik yaptı. Vatandaşa yansıyan indirim oranı ise sadece %20 civarında..

İŞTE DÜŞÜŞÜN NEDENLERİ

Petroldeki gerilemede, Çin ekonomisinin büyüme hızında yavaşlama olacağına ilişkin belirtilerin yanında, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün de üretimde azaltmayı gündemine almayacağına ilişkin haberler etkili oldu.

Birleşik Arap Emirlikleri Petrol Bakanı Suhail Bin Mohammed el Mazroui, petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen OPEC'in acil toplanmasına ihtiyaç olmadığını söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı