PERİNÇEK'İN İL BAŞKANINDAN ŞOK AÇIKLAMA

PERİNÇEK'İN İL BAŞKANINDAN ŞOK AÇIKLAMA

İzmir'de de "Boy verme oy ver" yönündeki çağrılara rağmen 652 bin 341 seçmen sandığa gitmedi

İzmir'de 652 bin 341 seçmen sandığa gitmedi. TKP ve HEPAR boykot çağrısı yaparken, İşçi Partisi "Erdoğan ve Demirtaş'a oy yok" demişti. Oy kullanmayanlar, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının engelleneceğini düşünenlerin eleştirilerine hedef oldu.

İŞÇİ PARTİSİNDE HEM DEPREM HEM DESTEK AÇIKLAMASI

İşçi Partisi (İP) İzmir İl Başkanı Tugay Şen, sandığa gitmediğini belirterek, "Cumhuriyetçi bir aday çıkardınız da biz mi oy vermedik" dedi. Dün akşam saatlerinde ise şok bir açıklama ile İşçi Partisi Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey istifa etmişti

İP'DEN ŞOK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi özellikle sosyal medyada yapılan "Boy verme oy ver" yönündeki çağrılara rağmen 652 bin 341 seçmen sandığa gitmedi. Bunda CHP ve MHP'nin ortak çıkardığı çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na tepkinin yanısıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ''tıpış tıpış sandığa gidip oy vereceksiniz" sözlerinin de etkisi oldu. 

İzmir'de çatı adayına en büyük tepkiyi gösteren İP, 2 Ağustos'ta "Tayyip Erdoğan ve Selahattin Demirtaş'a oy yok" açıklaması yaparak, boykot kararı almamış ve üyelerini serbest bırakmıştı. İP İzmir İl Başkanı Tugay Şen, kendisinin sandığa gitmediğini belirterek, şunları söyledi: 

"Üyelerimize, dostlarımıza oy vermeme yönünde çağrıda bulunmadık. Bu açıklamamız sandığa gidip kerhen İhsanoğlu'na oy verenleri de kapsıyor. Üyelerimizi serbest bıraktık. Ben sandığa gitmedim ama parti üyeleri içinde gidip geçersiz oy verenler de var. Bunun böyle olacağı belliydi. Seçimde sandığa gitmeyenlerin önemli bir kısmı mevcut üç aday içinde kendisini temsil edecek birini bulamadı. Kendilerini görmedikleri bir seçimde sandığa gitme konusunda bir irade göstermedi. Sandığa gitmeyenler üzerinden Recep Tayyip Erdoğan'ı devirmek mümkündü. Cumhuriyetin bir adayı çıkarabilseydi, katılım yüzde 90'larda olurdu. Erdoğan birinci turda seçilmezdi. Bu seçim sonucu, sandığa gitmeyenlere yıkıldı. MHP ve CHP yönetimi başarısızlık yaşadı. Sandığa gitmeyenleri suçluyorlar. Siz sandığa gitmeye neden olacak bir aday gösterdiniz de biz mi gitmedik." 

Kaynak:Haber Kaynağı