PENCERENİZDE ELEKTRİK ÜRETİN SONRA İSTEDİĞİNİZ GİBİ TÜKETİN

PENCERENİZDE ELEKTRİK ÜRETİN SONRA İSTEDİĞİNİZ GİBİ TÜKETİN

Pencerenizde elektrik üretin sonra istediğiniz gibi tüketin

Bir teknoloji düşünün ki kendi prizinizi cebinizde taşıyorsunuz. Üstelik güneş enerjisi ile elektrik üretiyorsunuz. Henüz tasarım aşamasında olsa da gelecekte böyle bir dünya hayal değil.

Kyuho Song ve Boa Oh pencereye kolayca sabitlenen ve güneş enerjisiyle elektrik üreten bir priz tasarımı geliştirdi. Muhtemelen en çok seveceğiniz kısım ise ürünü kullanmak için illa ki güneş alan bir odanın penceresine muhtaç olmamanız. Portatif prizinizi şarj olduktan sonra aklınıza gelebilecek her yerde dilediğinizce kullanabilirsiniz. İster uçakta seyahat sırasında, ister ormanın ortasında bir kampta, isterseniz ıssız bir adada. Nerede ihtiyacınız olursa. Bolca güneş alan bir pencerede şarj ettiğinize emin olun yeter.

Prizin yapısı basit ve kullanmak için de hiçbir profesyonellik gerektirmiyor. Plastik materyallerden ve küçük güneş panellerinden bir araya geliyor. Şarj etme kapasitesi yaklaşık 1000mAh. Tamamen şarj olması yaklaşık beş ila sekiz saati buluyor. Ürün tamamen şarj olduktan sonra size on saat boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunuyor. İhtiyaç duyduğunuz kadar kullandınız ve kapatmak mı istiyorsunuz? Yapmanız gereken şey çok basit; ya fişi çekin ya da mekanizmayı çevirin.

Henüz geliştirilme aşamasında

Tasarımcıları Song ve Oh doğa dostu priztasarımlarını geliştirmeyi ve kapasitesini arttırabilmeyi umuyor. Ne yazık ki 1000mAh gibi düşük bir kapasiteyle hedeflenen hizmeti sunmak mümkün değil. Ev aletleri, bilgisayarlar ve daha başka bir çok elektrikli alet için prizin mevcut tasarımı yetersiz kalıyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olan bu tasarım hayata geçtiği taktirde basit yapısı ve işlevselliğiyle herkesin sevgilisi olmaya aday. Umarız bu portatif priz en yakın gelecekte raflarda yerini alır.


Kaynak: https://gaiadergi.com/pencerenizde-elektrik-uretin-sonra-istediginiz-gibi-tuketin/