Pazarcılar belediyeyi bastı

Pazarcılar belediyeyi bastı

BURSA'da dün merkez Osmangazi Belediyesi'ne ekmekli protesto yürüyüşü yapan pazarcılar, bugün Pazar yeri kura çekimini protesto etmek için Ankara yolunu trafiğe kapatarak eylem yaptılar.

Ellerinde ekmeklerle gösteri yapan 200'e yakın pazarcı kura çekiminin yapıldığı salona girmek isteyince polis tarafından biber gazı kullanılarak engellendi. 

Merkez Osmangazi Belediyesi sınırlarında semt pazarlarında sebze-meyve satan yaklaşık 200 kişi, Osmangazi Belediyesi tarafından Darmstad, Çiftehavuzlar ve Tuna Mahallelerinde yapımı tamamlanan kapalı pazar yerlerinde sayıları düşürüp, kendilerinden 5'er bin TL 'diğer gelirler' adı altında işgaliye parası istemesini protesto etmek için ellerinde ekmeklerle belediye binasına yürüdüler. Bina önünde protesto eylemi yapan pazarcılar, daha sonra Bursa Seyyar Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Bülent Gür'ün de bulunduğu beş kişilik heyet, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Selimoğlu ile görüşmek üzere belediye binasına girdi. Protestocular daha sonra olaysız biçimde dağıldılar. 

ANKARA YOLUNU KAPATTILAR

Dünkü olayların ardından 3 pazaryeri için bugün Osmangazi Belediyesi'nin Elmasbahçeler'deki düğün salonunda noter aracılığıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekiminin yapılacağı salonun önünde toplanan 200 kadar pazarcı yine ellerinde ekmek ve dünkü haberlerinin yer aldığı Hürriyet Bursa Gazetesi'ni göstererek protestolarını sürdürdüler. Ankara yolunu trafiğe kapatan pazarcıların eylemine CHP Bursa İl Başkanı Metin Çelik de destek verdi. Polisin uyarıları üzerine yolu trafiğe açan pazarcılar, Osmangazi Belediye Başkanı Ak Parti'li Mustafa Dündar'ı istifaya davet eden sloganları atarak bu kez salona girmek istediler. 

Ön sırasında bariyerle bekleyen zabıta engelini zorla aşmak isteyen pazarcıları çevik kuvvet ekipleri biber gazı sıkarak engelledi. 

Salona giremeyeceklerini anlayan göstericiler bu kez toplanarak Haşim İşcan Caddesi'nde bulunan Ak Parti İl Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçtiler