Pazar yerinde infaz

Pazar yerinde infaz

BURSA'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde kapalı pazar yerinde esnaflık yapan Basri Yelkenci, yine kendisi gibi esnaf olan Uğur Şenmeyvacı'yı vurup öldürdü.

Olay, Mustafakemalpaşa İlçesi kapalı pazar yerinde dün akşam saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Kapalı pazarda tezgahı bulunan Basri Yelkenci, diğer uçta sebze-meyve tezgahı bulunan Uğur Şenmeyvacı’nın yanına gitti. İkili arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışma sırasında belindeki silahı çıkaran Yelkenci, alışverişe gelen onlarca vatandaşın gözleri önünde 3 metre mesafeden Uğur Şenmeyvacı’ya ard arda 5 el ateş etti. Vücudunun çeşitli yerlerine isabet eden kurşunlarla yere yığılan Şenmeyvacı, olay yerinde öldü. Cinayet zanlısı Basri Yelkenci ise hiçbir şey olmamış gibi tabancayı beline takıp olay yerinden yürüyerek ayrıldı. Pazar yerindeki vatandaşların olayı polise bildirmesi ile harekete geçen ekipler, zanlı Basri Yelkenci’yi öğretmenevi yakınlarında yakalayıp gözaltına aldı. Basri Yelkenci'nin emniyette sorgulanıyor. 

Pazar yerinde öldürülen Uğur Şenmeyvacı'nın yaklaşık 3 ay önce Basri Yelkenci ve yanında çalışan bir kişiye ateş ederek ikisini de ayağından yaraladığı öğrenildi. Cinayetin de yaralama olayının devamı olduğu iddia edildi. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.