PAYLAŞIMI REKOR KIRAN ASKER ŞEHİT Mİ OLDU?

PAYLAŞIMI REKOR KIRAN ASKER ŞEHİT Mİ OLDU?

Sosyal medyada yazdığı mesaj paylaşım rekorları kıran Ankara Polatlılı Piyade Er Şahin Şimşek'in de şehit olduğu iddia ediliyor. Bazı internet sitelerinde Şimşek'in şehit olduğu haberleri yayıldı.

Dağlıca'da şehit düşen 16 askerin silah arkadaşı olan ve hasta olduğu için operasyona gidemediğini söyleyen er Şahin Şimşek Facebook hesabından şehit arkadaşları ile ilgili duygu dolu mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan sonra Şemdinli'de görev yaptığı öğrenilen er Şahin Şimşek'in öldüğü ortaya çıktı. Şimşek'in ailesi çocuklarının şehit olduğunu düşünürken, intihar etmiş olabileceği de iddia ediliyor.


Dağlıca'da PKK saldırısı sonucu 16 asker şehit düşmüş, haber üzerine şehitlerin silah arkadaşı er Şahin Şimşek, Facebook'ta, hasta olduğu için operasyona katılamadığını belirterek duygu dolu bir mesaj paylaşmıştı. Bu mesajdan hemen sonra Şimşek'in de operasyona katıldığı ve burada şehit düştüğü iddia edildi. Ancak TSK'nın açıklamaları arasında ve internet sitesinde ne yeni bir operasyondan ne de Şimşek'in şehit düştüğü bilgisinden söz ediliyor. Askeri Uzman Mete Yarar, Twitter hesabında er Şahin Şimşek’in intihar ettiğini ileri sürdü.

Öte yandan sosyal medyada şehitlerin tam sayısının verilmediği gibi söylentilerin olması ve TSK'nın konu hakkında açıklama yapmaması Piyade Er Şahin Şimşek'in de şehit olduğu söylentilerini güçlendirdi.





NEREDE 'ŞEHİT' DÜŞTÜ?

CHP Polatlı İlçe Başkanı Ömer Lütfü Türker, Şahin Şimşek'in kendilerine bağlı gençlik kolları üyesi olduğunu belirtti.Türker, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden (TSK) aileye verilen bilgiye göre, Dağlıca'da 16 şehidin verilmesinden ve Şimşek'in bu konuya ilişkin Facebook'taki paylaşımından hemen sonra operasyon başlatıldı. Bu operasyonda görevlendirilen Şimşek, iddialara göre, çatışmada şehit düştü. Türker, "Şimşek'in Facebook'taki yazısından iki üç saat sonra yeni bir operasyon olduğu, onun da bu operasyona katıldığı ve orada şehit olduğu söylendi" dedi. Şimşek'in adının 16 kişilik şehit listesinde olmadığı, yeni bir operasyon ya da şehit bilgisinin de açıklanmadığının belirtilmesi üzerine Türker, "Bize de böyle bir bilgi gelmedi ama bizim ne suçumuz var?" diye konuştu. Türker, Şimşek'in ailesinin beş evladından biri olduğunu, cenazesinin bugün saat 14''te Polatlı'ya ulaşacağı, Polatlı Şentepe Camisi'nde kılanacak ikindi namazının ardından da toprağa verileceğini söyledi.

YARAR: ER ŞİMŞEK İNTİHAR ETTİ 

Askeri Uzman Mete Yarar, Twitter hesabında er Şahin Şimşek’in intihar ettiğini ileri sürdü. Yarar, Şimşek’in Facebook’ta bahsettiği kişilerin de hayali olduğunu belirterek, şehit olan askerlerle onun bahsettiklerinin arasında bağ olmadığını iddia etti

1. Kendisi çatışmanın olduğu üs bölgesinde olduğunu söylüyor ve hasta olduğu için çatışmaya gidemediğini ifade ediyordu.

2. Istemesine rağmen komutanın izin vermediğini söylüyordu . Ve sabaha karşı koğuş arkadaşlarının tamamının şehit olduğunu ifade ediyordu.

3. Bu askerimiz 34. Hudut Tugay’ı emrindeki 23 Motorlu Piyade  Alayı 1. Tabur'da görevli bir asker konuşlu yeri Şemdinli / Beyyurdu bölgesi.

4. Yani çatışma bölgesi ile aralarında koca bir İkiyaka Bloğu var. Bahsettiği isimlerin hepsi hayali.

5. Bundan sonrası adli bir dava ve rahmetlinin ailesine saygısızlık olmaması adına girmiyorum.

6. Adı geçen askerimiz dün birliğinde intihar ediyor. Adli soruşturma olduğundan bu konuya girmiyorum. Ailesine sabır diliyorum

Kaynak:Haber Kaynağı