PATRONUN VİLLASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

PATRONUN VİLLASININ ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Berdan Tekstil Fabrikası kapanalı 5 yıl olmasına rağmen alacakları ödenmemiş.

Tarsus’TA 2009'da kapatılan Berdan Tekstil Fabrikası çalışanları, alacaklarının ödenmediğini iddia ederek patronları Muhteşem Ekenler'in Adana'daki villası önünde eylem yaptı.

Alacaklarının söz verilmesine rağmen bir türlü ödenmediğini öne süren yaklaşık 50 işçi, Ekenler'in Adana'nın Güzelyalı Mahallesi'ndeki villasının önüne geldi. Burada alkışlar ve sloganlarla eylem yapan işçiler, koruma müdürü olduğunu öne süren bir kişi tarafından ikna edilmeye çalışıldı. Görüntü çeken gazetecilere de engel olmaya çalışan bu kişiye, işçiler tepki gösterdi.

Patronlarının evinin önünde yaklaşık 1,5 saat kadar eylemlerini sürdüren işçiler, fabrikanın kapatılmasının üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen alacaklarının ödenmediğini ileri sürdü. İşçiler adında açıklama yapan 45 yaşındaki dokuma işçisi Mehmet Can, fabrika kapatılınca 490 işçinin mağdur olduğunu öne sürerek şöyle dedi:

"Çok güvenliğimiz Muhteşem Ekenler 5 yıl önce bizleri topluca istifa ettirip, çıkışımızı almamızı istedi. Bizler kendisine güvenerek, ihbar ve ikramiye haklarımızdan vazgeçip çıkışımızı aldık. Muhteşem Ekenler, 'Tazminatlarınız boynumun borcu ödeyeceğim. Şeref ve namus sözü' demişti. Fakat geçen 5 yıla karşın alacaklarımız ödenmedi."

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız sona ererken, işçiler haklarını alıncaya kadar mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı