PASSOLİG TRT'Yİ SANSÜRLEDİ

PASSOLİG TRT'Yİ SANSÜRLEDİ

‘Taraftar deği müşteri istiyorlar’

Yaptığı itiraz sonucu Passolig reklamlarının yayınını durduran Mehmet Sencer Az isimli taraftarın TRT Radyo'ya konuşmacı olarak katılmasını, Passolig engelledi.

Fenerbahçeli Sol Açık Taraftar Grubu'nun üyesi Mehmet Sencer Az, Passolig reklamlarının kaldırılması talebiyle Reklam Özdenetim Kurulu'na başvuruda bulundu. BirGün^ün haberine göre; Sencer talebine gerekçe olarak “Reklamda henüz Passolig kart almayan taraftar kitlesinin şiddete eğilimli, fanatik ve kural tanımaz eğilimleri olan kişiler olarak yansıtılmasını” gösterdi. Sencer'in başvurusunu inceleyen Reklam Özdenetim Kurulu, “Kişilik haklarına saygı” maddesini ihlal ettiği gerekçesiyle Passolig reklamlarının kaldırılmasına karar verdi.

PROGRAMA ÇAĞIRILDI

Bu gelişmenin ardından TRT Radyo1'de 'Sesli Rehber' programını hazırlayan Cumhur Özmakinacı, Az'ı arayarak konuyla ilgilendiğini ve kendisini programına katılımcı olarak davet etmek istediğini belirtti. Az, Özmakinacı'nın teklifini kabul etti ve kendisine 2 Eylül günü (dün) saat 14.15'te 'Sesli Rehber' programına telefonla bağlanacağı iletildi. Ancak dün, program bitmeden 10 dakika önce Özmakinacı, Az'ı arayarak kendisinin programa çıkarılmayacağını bildirdi. Duruma gerekçe olarak ise Passolig'in radyoyu arayarak 'durdurma haberinin doğru olmadığını' söylemesini gösterdi ve telefonu kapattı. Özmakinacı program bitene kadar Az'ın telefonlarına çıkmadı.

'BAŞIM BELAYA GİRERDİ'

Olayı BirGün'e anlatan Az, programın bitmesinin ardından Özmakinacı'yla görüştüğünü; “Reklamın durdurulmadığı doğru değil, Passolig yalan söylüyor” demesinin ardından Özmakinacı'nın kendisine “Kusura bakma, başım belaya girerdi” dediğini aktardı. İlk başta çok istekli olmasına karşın Özmakinacı'nın, programdan hemen önce yaptığı bilgilendirmeyle kendisini programa çıkarmadığını belirten Az, Passolig'in TRT'yi yönlendirdiğini dile getirdi.

Mehmet Sencer Az, 29 Ağustos'ta gazetelerin internet sitesine girdiği Passolig reklamının durdurulması haberinin, haber kaynaklarından kaldırıldığını da ifade etti.

SOL AÇIK'TAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili olarak Mehmet Sencer Az'ın üyesi olduğu Fenerbahçeli Sol Açık Taraftar Grubu da bir açıklama yaptı. Açıklamada şu sözlere yer verildi: “Passolig bir radyo programından neden korkmaktadır. Toplumdan gizlediği ne vardır? Taraftar değil müşteri yaratmaya ve itaat etmeyenleri statlardan ihraç etmeye çalışan bu sistem; toplumdaki AKP terörünün ve yasakçı, faşist zihniyetin tribünlere ve futbola yansımasıdır. Fakat Passolig ve Passolig sopasıyla tribünleri dizayn etmek isteyen, tribünlerdeki muhalif sesleri susturmak isteyenler çok geriye değil 2013 Haziran'ına ve tribünlerdeki 34'üncü dakika tepkilerine bakması yetecektir.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı