PASSOLİG, TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

PASSOLİG, TARAFTARI ÇİLEDEN ÇIKARDI

Passolig uygulamasında futbol severler zorlandı

Son derbideki ilk uygulama aksaklıklarla başladı. bir çok futbolsever zorlandı. Bazı turnikeler bozuldu. Ama en büyük zaman kaybı fotoğraflı tanıma sisteminde yaşandı.

E-bilet sistemi olan Passolig uygulaması ilk kez bir derbide uygulandı. Dün akşam Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve 1-1 berabere sona eren Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde uygulanan Passolig nedeniyle hem taraftarlar hem de görevliler zor anlar yaşadı.

TARATAR KAMERASINDAN ADIM ADIM

Uygulama nedeniyle taraftarların içeri giriş süresi uzadı. Bilet ve kombine sisteminde bir kaç saniyede içeri giren taraftarların stada giriş süresi dakikaları buldu.

"YÜZ TANIMLAMA" AŞAMASINDA KARIŞIKLIK YAŞANDI

Yüz tanıma özelliği olan kameralara fotoğrafını çektiren taraftarlar, bu fotoğrafların Passolig'e verdikleri fotoğraflarla uyuşmasını bekledi. Ancak bazı turnikeler de fotoğrafların uyuşmadığı görüldü. Uyuşmanın sağlanması için denemeler yapıldı.

STADA GİRİŞİN ANAHTARI YEŞİL IŞIK

Denemeler olumlu sonuçlandığında giriş ekranında Passolig'e verilen fotoğrafların etrafında yeşil ışık yandı. Uyuşmanın sağlanmadığı ekranda ise kırmızı ışık yandı.

BOZULAN TURNİKELER GİRİŞ SÜRESİNİ UZATTI

Bazı turnikelerin bozulması nedeniyle taraftarlar bir süre güvenli alana alınmadı. Bu nedenle taraftarlarla federasyon yetkilileri ve polisler arasında tartışmalar yaşandı. Taraftarlar Passolig ve kombinelerini göstererek uygulamayı protesto etti. Saatler 18.48'i göstermesine rağmen içeri girmeyi bekleyen yüzlerce taraftar vardı.

ÇARŞI, OTOPARKTA TOPLANDI

E-bilet uygulamasını protesto ederek maça girmeyeceğini ilan eden Çarşı grubu, stadın otoparkında toplandı. Burada tezahüratlar yapan taraftarların çevresinde çevik kuvvet polisleri TOMA'larla önlem aldı. Ancak polis gruba müdahale etmedi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Passolig kartla 8 bin 187 kişinin maçı izlediği açıklandı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı