PARTİSİ 1.ÇIKAN BAŞKAN BAKIN NE YAPTI

PARTİSİ 1.ÇIKAN BAŞKAN BAKIN NE YAPTI

İl Başkanı Hamza Karagöz, milletvekili seçilen Muharrem Erkek ile CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve partililer katıldı.

ÇANAKKALE Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, milletvekilliği seçiminde partisinin kentte ilk kez birinci olması ve HDP'nin de barajı aşması üzerine Cumhuriyet Meydanı'nda halka teşekkür pilavı dağıttı.

BAŞKAN PİLAV DAĞITTI

Seçimden CHP, Çanakkale merkez ve il genelinde birinci parti çıktı. HDP de barajı aştı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, partisini kentteki zaferi ve HDP'nin de barajı açmış olması nedeniyle hazırlattığı 6 kazan etli bulgur pilavını Cumhuriyet Meydanı'nda halka dağıttı. Cumhuriyet Meydanı'na masa ve şemsiyeler yerleştirildi. Etkinliğe Başkan Gökhan, beraberinde CHP Çanakkale İl Başkanı Hamza Karagöz, milletvekili seçilen Muharrem Erkek ile CHP'li Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve partililer katıldı. 

1. OLACAĞIMIZI İDDİA ETMİŞTİM

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı konuşmada, Çanakkale'de partisinin seçimde birinci parti olacağını iddia ettiğini belirterek şunları söyledi:

"Neden, çünkü adaylarımızı demokratik bir usulle tespit ettik. Bu haliyle birinci parti olma iddiamızı ortaya koyup bunu bir adak haline getirdim. İkincisi de bu ülkenin barışı çok önemli. 12 Eylül faşist rejiminin ortaya koyduğu, yasaların getirdiği bu baraj meselesi vardı. Özellikle barajı aşması, aşamaması durumunda ülkenin ne olacağını belemediğimiz bir süreçte HDP'nin barajı geçmesini istiyordum. Bu şarttı. Bunu beğeniriz, beğenmeyiz. Ama demokrasiye aykırı bir durumdur, nitekim baraj yıkıldı. Demek ki baraj yıkılabiliyormuş. Sonuç itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na göre kurulmuş ve seçime girmiş bir siyasi partinin barajı aşmamasını hedeflemek kadar antidemokratik bir süreç olamaz. Onun için barajı Türk insanı, Türk milleti yıktı. Hep beraber yıktık. Ben de bu baraj yıkılsın istiyordum ve onun için de bir adakta bulunmuştum. 'CHP'de Türkiye'de yüzde 30 seviyelerine gelecek' diye temenni etmiştim. O, şu an için olamadı gibi görünse de HDP içindeki emanet oyları da dikkate almak gerekir. Bu iki temennim yerine geldiği için bu pilavı öncelikle bir şükür pilavı olarak sizlere takdim ediyorum. Allaha şükrediyorum. Ona teşekkür ediyorum. Yüzümüzü kara çıkartmadı. Aynı zamanda bu teşekkür pilavı. Kime sizlere, Çanakkaleli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Afiyet olsun, Allah kabul etsin, helal, hoş olsun" dedi.

Sağanak yağmura rağmen Cumhuriyet Meydanı'nda uzun pilav kuyrukları oluştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da bir tabak pilav alıp yerken, "Helal pilavdır. Helal et, helal bulgur var" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı