PARİS'TE ÖLDÜRÜLEN POLİSİN KİMLİĞİ TÜM DÜNYAYI  ŞOK ETTİ

PARİS'TE ÖLDÜRÜLEN POLİSİN KİMLİĞİ TÜM DÜNYAYI ŞOK ETTİ

"Kurşunun gözü yoktur" deyimi bir kez daha gerçekleşti. Paris saldırısında sözde islamcı Teröristlerin kaldırımda başına kurşun sıkarak vurdukları polis memurunun Müslüman olduğu ortaya çıktı.

Fransız gazetesi, kanlı saldırıda öldürülen polis memurunun Müslüman olduğunu yazdı.
Fransa'da yayınlan Metro news gazetesi dünkü saldırıda kaldırımda öldürülen polis memurunun Mağrip asıllı bir Müslüman olduğunu yazdı. Gazete öldürülen polis memurun isminin de Ahmed Merabet olduğunu yazdı.

FRANSIZ BASINI: SALDIRGANLARDAN BİRİ ARABADA KİMLİĞİNİ DÜŞÜRMÜŞ

Paris'te dün 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırı sonrası Fransız polisi saldırganlar olduğunu ileri sürdüğü iki kardeşin kimliğini paylaştı. Said Kouachi(34) ve Cherif Kouachi (32) olduğu ileri sürülen saldırganlara dair Fransız basını saldırganlardan birinin kimliğini terk ettikleri otomobilde düşürdüğünü ve polisin bu sayede kimlikleri tespit ettiğini duyurdu.

Bu arada Le Figaro, saldırıda ölenlerin anısına Paris metrosunun saat tam 12.00'de 1 dakikalığına duracağını duyurdu.

PARİS SOKAKLARINDA ASKERİ BİRLİKLER GÖREVLENDİRİLDİ

Ünlü mizah dergisi Charlie Hebdo’ya karşı girişilen ve 13 kişinin hayatına mal olan katliamın ardından Fransa’nın başkenti Paris’te sıkı güvenlik önlemleri alındı. Fransız hükümeti yeni saldırı olasılıklarına karşı Paris sokaklarında askeri birlikleri görevlendirdi. Dünyanın en ünlü kentinin sokaklarında ağır silahlı askerler devriye gezmeye başladı.

Hükümet Famas saldırı tüfekleriyle donatılmış yeşil bereli komandoların özellikle Eyfel Kulesi, tren istasyonları, ibadet yerleri, gazete ve televizyon binaları ve kamuya açık yerlerde devriye gezeceğini duyurdu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

Kaynak:Haber Kaynağı