PARİS'TE Kİ KANLI SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

PARİS'TE Kİ KANLI SALDIRIDA FLAŞ GELİŞME

Polis, kimliklerini açıkladığı 34 yaşındaki Said Kouachi ile 32 yaşındaki Cherif Kouachi'nin...

FRANSA'nın başkenti Paris'teki Charlie Hebdo dergisine saldırı düzenleyen şüphelilerden 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın polise teslim olduğu iddia edildi. Polis, kimliklerini açıkladığı 34 yaşındaki Said Kouachi ile 32 yaşındaki Cherif Kouachi'nin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

KİMLİKLER AÇIKLANDI

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi, Cherif Kouachi ile Hamyd Mourad'ın düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.

1 SALDIRGAN TESLİM OLDU İDDİASI

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde oparasyon düzenledi.

Parisien gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu öne sürdü. Charleville Mezieres şehrinde düzenlenen operasyonda Kouachi'nin 19 yaşındaki bir akrabasının sorgulanmak için gözaltına alındığı belirtildi. 2 kardeşin birkaç yakınının daha sorgulanmak için gözaltına alındığı öne sürüldü.

Polis, Reims şehrindeki Croix-Rouge sitesinde bulunan 2 apartmana da gece geç saatlerde operasyon düzenledi. Dün öğleden sonra polisin Pantin ve Genneevillers'ta iki eve düzenlendi ancak gözaltı yapmadığı belirtildi.

Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak Kouachi kardeşlerin, 1995 ve 2008 yılında Fransa'da gerçekleşen bir saldırılardan dolayı gözaltına alınıp 18 ayı ertelemeli 3 yıl ceza aldığını öne sürdü.

POLİS SİTESİNDEN DUYURU İLE ARANANLARI İLAN ETTİ

Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı