PARİS SALDIRGANI KATLİAMDAN ÖNCE BUNLARI ANLATMIŞ

PARİS SALDIRGANI KATLİAMDAN ÖNCE BUNLARI ANLATMIŞ

Fransa'da cuma günü bir koşer markete saldıran ve operasyonla öldürülen Amedy Coulibaly'ye ait bir video ortaya çıktı.

Fransa'da cuma günü bir markete saldıran ve operasyonla öldürülen Amedy Coulibaly'ye ait bir video ortaya çıktı.

IŞİD BAYRAĞI ÖNÜNDE KONUŞUYOR

Fransa’nın başkenti Paris’teki bir koşer marketine saldırı düzenleyen ve ardından polis operasyonunda öldürülen Amedy Coulibaly’ye ait olduğu iddia edilen bir video yayımlandı. Coulibaly olduğu öne sürülen kişi, yedi dakikalık videoda, IŞİD bayrağı önünde konuşuyor.

Saldırgan videoda Charlie Hebdo saldırısının nedenlerini açıklarken aynı zamanda Paris’te bir araca bomba düzeneği yerleştirdiğini ve bu bombanında yakında patlayacağını söylüyor.
Koalisyon güçlerine seslenen saldırgan ;koalisyonun IŞİD hedeflerini bombanmasını eleştirerek  “Bize saldırıp yerimizde oturmamızı bekleyemezsiniz"diyor.
Saldırgan aynı zamanda Muhammed hakarete,kız kardeşlerimiz tecavüze uğradınında ne yaptınız diyerek Müslümanlara sesleniyor.

Pariste bir çok camiye gittiğini ve oralarda islamı koruyabilecek enerji dolu insanlarla karşılaştığını dile getiriken.milyonlarca genç insana sahipken neden Muhammedi koruyamıyoruz diye soruyor.

Amedy Coulibaly görüntülerde, IŞİD üyesi olduğunu ve Paris’te bir kadın polisin öldürülmesi olayının faili olduğunu itiraf ediyor. Videoda, Coulibaly olduğu tahmin edilen kişinin farklı zamanlarda yaptığı konuşmalardan bölümler yer alıyor. Videoda, saldırganın şınav ve barfiks çekerken görüntüleri de bulunuyor.

Radikal İslamcı örgütleri takip eden SITE Intelligence Group adlı kuruluş, videodaki kişinin Coulibaly olduğunu teyit etti. Ancak bu bilgi, başka kaynaklarca doğrulanmadı. Videoda kendisini “Ebu Bassir Abdullah el Afriki” ismiyle tanıtan Coulibaly, “Ben başından beri Hilafet’in (IŞİD’in) askeriydim. Grubumuz saldırıdan önce koordineli bir şekilde çalıştı. Fransa yaptıklarından dolayı meşru bir hedef” ifadesini kullandı

CHARLIE HEBDO SALDIRGANLARINA YARDIM ETMİŞ

Coulibaly videoda Kouachi kardeşlerin saldırıya hazırlanmalarına yardım ettiğini de açıklıyor: “Bazı şeyleri birlikte, bazı şeyleri etkiyi artırmak amacıyla ayrı yaptık. Onlara ihtiyaçları olan bazı şeyleri almaları için birkaç bin euro verdim.”
 

Kaynak:Haber Kaynağı