PARİS KATLİAMINDA FLAŞ GELİŞME

PARİS KATLİAMINDA FLAŞ GELİŞME

Fransız polisinin iki zanlıyı Crepy-en-Valois bölgesinde bulunan bir evin içerisinde tespit ettiği ve etrafını çevirdiği yayınlandı.

Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı.
Suriye'den Fransa'ya dönen Fransız vatandaşı iki Cezayirli. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi(34), Cherif Kouachi (32) ile Hamyd Mourad'ın (18) düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.
 
POLİS TERÖRİST AVI BAŞLATTI

 Öte yandan Fransız Haber kanalları, Charlie Hebdo dergisine yönelik saldırının ardından Fransız polis "terörist avı" başlattığını duyurdu. Cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi'nin Paris'in kuzeyindeki Villers-Cottert'te bir benzin istasyonunda görüldüğü belirtildi. Görgü tanığının şahısların silahlı olduklarını gördüğünüde söylediği aktarılıyor.

FRANSIZ YETKİLİ DOĞRULADI

Villers-Cottert'teki bir benzin istasyonu sahibi, zanlıları gri bir araçla gördüğünü ileri sürdü. Zanlıların silahlı olduğu da iddialar arasında. İsmini açıklamayan Fransız bir yetkili de, bu bilgiyi doğruladı.

1763892817_id3529649_02_charlie_belga_095857_0281le_0.jpg

ZANLILAR ABLUKAYA ALINDI

Bu bilginin ardından bölgeyi ablukaya alan Fransız polisinin iki zanlıyı Crepy-en-Valois bölgesinde bulunan bir evin içerisinde tespit ettiği ve etrafını çevirdiği yayınlandı. Bazı Fransız kanallarının polis ablukasını uzaktan canlı verdikleri ancak görüntülerde herhangi bir çatışma ya da hareketlilik tespit edilmediği aktarılıyor.

cherif-kouachi.jpg

BİR SALDIRGAN TESLİM OLDU HABERLERİ VAR

 Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde bu sabah oparasyon düzenledi. Operasyon öncesinde bazı medya sitelerinde yayınlanan bir fotoğrafta maskeli ve elleri kelepçeli bir şahsın saldırganlardan biri olduğu iddia edildi. Ancak bu bilgi pelis tarafından henüz doğrulanmadı.

said-cherif-kouachi-.jpg

Yayınlanan fotoğrafta saldırgan olduğu ileri sürülen kişinin yüzü maske ile gizlenmişti.  Parisien Gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu yazdı.

Kaynak:Haber Kaynağı