PARİS CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME

PARİS CİNAYETİNDE ŞOK GELİŞME

.

 3 PKK’lının infazında şok kayıtlar!

Der Spiegel Dergisi, yarınki sayısında Paris cinayetlerindeki ayrıntılara yer verdi. Dergi, iki MİT elemanı ile Ömer Güney’in arasındaki telefon görüşmelerini yayınladı. Alman gizli servisi, “MİT’in yaptırdığına inanıyoruz. Artık MİT’le çalışmayı gözden geçireceğiz” dedi. Dergi, “AB adayı bir ülkenin, Avrupa’da cinayet işlemesi kabul edilemez” diyor.





Alman Der Spiegel Dergisi, PKK’nın üç önemli isminin Paris’te öldürülmesi olayında MİT’in parmağının giderek ağırlaştığını yazdı.

Almanya’da yaşayan ve gözaltına alındığında ayağında kan izleri bulunan Ömer Güney’in iki MİT elemanı ile yaptığı görüşmeyi yayınlayan Der Spiegel, yarınki sayısında geniş şekilde bunu yayınlıyor.
Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez isimli üç kadının katil zanlısı Ömer Güney’le MİT elemanları arasında geçen görüşmenin başlangıcında ilk soru şöyle oluyor:

MİT ELEMANI: Eldiven kullanmayı düşünüyor musun?
ÖMER GÜNEY: Evet, tabancada iz kalmasın.
10 dakika süren görüşmede çift tabanca kullanılması gerektiği, birinin tutukluluk yapması durumunda garanti için böyle yapılması önerilirken, tabanca ile mermilerin Fransa’da yaşayan bir Arap’tan alındığı belirlendi.

ALLAH KORUSUN BİR HATA OLMASIN

MİT elemanları ile Ömer Güney daha sonra, tehlikenin boyutu ile kaçılacak yollar konusunda konuşuyor.
Ardından konuşma şöyle gelişiyor:
MİT ELEMANI: Tabancayı kimin satın aldığı ortaya çıkarılabilir mi?
ÖMER GÜNEY: Hayır, bir paket içinde geliyor.
MİT ELEMANI: Tekrar planı konuşalım. En küçük bir hata olmamalı. Allah korusun, sen bizim için önemlisin. Diğerleri değil.
Bu konuşmanın 12 Ocak’ta internete konulduğu belirtilirken, Alman istihbaratı BND’nin (Bundesnachtrichtendienst), cinayetlerde MİT’in parmağı olduğuna inandığı ve bu yüzden MİT ile ilişkisini artık daha sınırlamadan yana olduğu açıklandı.

BANA BİR ŞEY OLURSA AÇIKLA


Der Spiegel’in yarın çıkacak sayısında ayrıca diğer ayrıntılara da yer veriliyor. Ömer Güney’in bu konuşma kayıtlarını bir arkadaşına teslim ettiği ve kendisine bir şey olması halinde basına vermesini istediği öğrenildi.
Cinayetleri araştıran Fransız savcıların da MİT’ten şüphelendiği belirtilirken, bir Alman yetkili, “Eğer bu belge sahte çıkarsa, şaşırırım. Çünkü o zaman insanı yanıltabilecek kadar gerçek olduğunu söyleyebilirim” dedi.
Ayrıca, çeşitli kamera kayıtlarına ulaşıldığını ve büro içinde Ömer Güney ile Sakine Cansız’ın görüntülerinin yer aldığına ve 9 Ocak 2013 günü Güney’in saat 12.56′da elinde bir çanta ile bürodan çıktığının görüldüağü belirtildi.


ALMANYA: ARTIK BİLGİ VERMEYİZ


Ayrıca MİT’in bir yazısının da tespit edildiği ve burada PKK’lı bir kadının infaz edilmesi konusunun işlendiği belirtildi. Böylece MİT ile bağlantıların giderek güçlendiği, Alman güvenlik birimlerinin kişilere ait bilgileri artık MİT’e vermekte daha dikkatli olmayan başlayacağı açıklandı. Der Spiegel, AB’ye girmek isteyen bir ülkenin, AB topraklarında cinayet işletmesinin uluslar arası ilişkilerde çok büyük etkisi olacağını, zaten kırılgan olan ilişkileri iyice gereceğini açıkladı.

Kaynak:Sözcü