PARAŞÜTLE DENİZE  DÜŞTÜ

PARAŞÜTLE DENİZE DÜŞTÜ

45 dakika boyunca şişen paraşütün üzerinde denizde kalarak kurtarılmayı bekledi.

ORDU'da, yamaç paraşütüyle atlayış yapan 26 yaşındaki Emren Çece, rüzgar nedeniyle sahile inemedi. 100 metre açıkta suya iniş yapmak zorunda kalan paraşütçüyü polis ve vatandaşlar kurtardı.

RÜZGAR ANİDEN TERS YÖNDEN ESİNCE

Olay, bugün Altınordu İlçesi Liman Mevkii'nde meydana geldi. Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Güreş Eğitim Merkezi'nde memur olan öğrenci pilot Emren Çece, tek başına 530 rakımlı Bozepe'ye çıktı. Yamaç paraşütüyle uçan Emren Çece, Atatürk Parkı karşısındaki sahile iniş yapmak istedi. Ancak rüzgarın da etkisiyle sahile inemeyen Çece süreklenmeye başladı. Çece, yaklaşık 100 metre açığa suya iniş yapmak zorunda kaldı. Denizdeki dalga ve üzerindeki paraşüt nedeniyle yüzemeyen Çece, yaklaşık 45 dakika boyunca şişen paraşütün üzerinde denizde kalarak kurtarılmayı bekledi.

DENİZDE DALGA KURTARMAYI ZORLAŞTIRDI

Ordu İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü yamaç paraşütçüsü Ömer Yılmaz'ın da aralarında bulunduğu bazı vatandaşlar denize girip yüzerek Emren Çece'ye ulaşmaya çalıştı. Deniz Polisi ve itfaiye ekiplerinin de katıldığı kurtarma çalışması denizdeki dalga nedeniyle güçlükle yürütüldü. Uzun çaba sonucunda karaya çıkarılan, sağlık durumu iyi olan Emren Çece, tedavi için ambulansla özel hastaneye sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı